+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Амнезија: машина за свињи: пробив

 1. Самиот почеток
 2. Банкет за Лили
 3. Против влезните води
 4. Порта, вратот, јамката
 5. Скот и Библијата
 6. Во ложиштето
 7. Во гнездото со јајца
 8. Светот течеше
 9. Сите исти
 10. Од море до планински масиви
 11. Детски танцување
 12. Саберсант Мандус
 13. Сите заради нивна корист
 14. Одгледување на светот
 15. Превезот се крева, невестата чека
 16. Мундус се спушта во духовите
 17. Енох, Едвин, Освалд и јас

Играта Амнезија: машина за свињи ја раскажува приказната за индустријалистот и изумител Освалд Мундус, кој создаде машина која, според него, може да го смени светот. Заработи многу позитивни критики од критичари и прегледи од добро познати публикации за игри. Во текот на целото патување на главниот лик, интригата е зачувана, засилена со морничавата атмосфера. Ова е веројатно она што ги тера многу играчи да поминат низ Амнезија: машина за свињи. Системските побарувања за тоа се ниски, па затоа е лесно да се работи на компјутери со просечни карактеристики.

Играта Амнезија: машина за свињи ја раскажува приказната за индустријалистот и изумител Освалд Мундус, кој создаде машина која, според него, може да го смени светот Самиот почеток

Се буди во кревет, тој се симнува на подот. Очите му се заматени, нозете не се покоруваат, тој не се сеќава што му се случило. Но, тој е сигурен дека ги слушнал гласовите на своите деца и дефинитивно мора да ги најде.

Кога се фокусира главниот лик на акцијата Амнезија: А машина за свињи, гледаме низ собата. Ја наоѓаме вратата, излезот, сврти десно, потоа лево, десно на вратата и нагоре по скалите. На крајот на ходникот повлечете ја рачката што виси од таванот за да ги спуштите скалите што водат кон таванот. Таму херојот ќе почека за фенер, кој е многу претпазлив, со оглед на неговиот нејасен изглед и голем број на темни места во играта.

Таму херојот ќе почека за фенер, кој е многу претпазлив, со оглед на неговиот нејасен изглед и голем број на темни места во играта

Во длабочината на таванот ќе има слаб премин. Ние поминуваме во него, туркајќи ја големата кутија. Понатаму ќе се чини пространа просторија, интерес за која ќе ја претставуваат само голема скала. На неа, и ќе треба да се спушти. Таму наоѓаме полуотворена врата, поради што телефонот заangвони. Одиме таму и го земаме телефонот. Слушаме чуден говор, го повлекуваме долниот пиштол што виси на wallидот и по сликата поминуваме во собата. Таму ја креваме рачката, влегуваме во ходникот и одиме во последната врата од левата страна.

Банкет за Лили

На ова ниво, полагање на играта Амнезија: машина за свињи вклучува изведување на неколку едноставни активности. За да го направите ова, слезете по скалите, свртете десно, во просторијата со билијард маса, пронајдете ја бањата, преместете ја сликата на wallидот, повлечете ја рачката и влезете во отворениот премин. Таму, откако го најдовме вентилот, го свртуваме. Она што тој го активира сè уште не е јасно.

Сега лево од скалите, низ собата за банкет до просторијата со експонати на животни. Кабинет со полнети мечка се оддалечува, а зад неа се крие просторијата каде што се наоѓа вториот вентил. Време е да се вратиме во собата за банкет.

Време е да се вратиме во собата за банкет

Има врата што влегува во долг тесен ходник. Таму има телефон што виси, а некој isвони агресивно. Земете го телефонот и дознајте дека играме за лик по име Мундус. Ја отвораме вратата, која е во истиот ходник, оставаме на улица, го преминуваме дворот, одиме во вратата, што води во сместување со вентилите. Потоа повторно стигнуваме на улица, стигнуваме до портата пред камионот, свртуваме десно и слезе надолу.

Тешко е да не се забележи како, во процесот на пребарување, Мундус умерено халуцинира - тој слуша гласови и гледа слики. Очигледно е дека тој е лош. Но, во овој случај, овие визии се непогрешливи обележја на патот.

Против влезните води

Првото нешто што треба да се направи на оваа локација е да ја отворите портата. Едно лице не може да се справи со ова, па затоа е неопходно да се стават три мотори, од кои два со запалени осигурувачи, кои лежат наоколу со многу.

До првиот мотор е вентилот, свртете го. Преку решетката ќе биде видливо како паѓа дрвената платформа. Одиме таму, повлечете ја рачката под неа и, штом ќе се тркалаат бурињата, се искачуваме нагоре. Таму ги наоѓаме и ги лансираме преостанатите мотори. Наспроти последниот решетката треба да се крене. Ние поминуваме таму, се спуштаме по скалите, стигнуваме до тркалезната врата и отворете го со вртење на вентилот.

Ние поминуваме таму, се спуштаме по скалите, стигнуваме до тркалезната врата и отворете го со вртење на вентилот

За да ја отворите следната ваква врата, одете на контролната табла и подигнете ја рачката што се наоѓа на неа. Свртете се и видете два вентили со прекинувач поставени на положбата „OFF“. Прво свртете го левиот вентил, а потоа ставете го прекинувачот во положбата "ON" и свртете го десниот вентил. Следно, спуштете ја рачката на таблата со инструменти и поминете низ отворената врата.

Порта, вратот, јамката

Следното ниво на Амнезија: А машина за свињи започнува во темна просторија со зелени wallsидови, темно сива нечистотија од таванот и избришани теписи на подот. Некаде во длабочините, телефонот ringsвони и игра грамофон, од кој течат морничави завивања. И, колку и да сака Магнус, тој ќе мора да оди таму.

Го слушаме гласот од цевката и продолжуваме понатаму. Пред кабинетот. Приближуваме до масата, гледаме во кутиите, доживуваме мало припитоме на разумот и оставаме во вратата од лево. Одиме по ходникот, поминуваме во друга зграда и се спуштаме по скалите. Willе има количка управувано од свињи и пумпа за бензин. Додека тука нема што да се прави, ние одиме на спротивната врата.

Зад неа ќе биде просторија со свињи што висат од таванот. Свртете десно и искачете се низ прозорецот. Одиме по лентата, стигнуваме до портата пред црквата. Треба да одите таму, но камион влегува во патот. Се движиме до крајот на улицата, одиме во гаражата, земеме канистер таму и се враќаме на пумпата за гориво. Откако го наполнивме садот, се приближуваме до камионот, го избркаме, стигнуваме до црквата и влегуваме внатре.

Скот и Библијата

Мундус сметаше дека ќе биде безбеден во црква. Но, се испостави дека ова е најстрашното место на оние во кои тој веќе успеал да оди.

Стигнуваме до скалите што водат надолу, наоѓаме просторија со голем број полици, земаме свеќник и се качуваме во црковната сала.

Стигнуваме до скалите што водат надолу, наоѓаме просторија со голем број полици, земаме свеќник и се качуваме во црковната сала

Таму, зад олтарот, го вметнуваме вториот свеќник во празен простор, веднаш до првиот и ги свртуваме едни до други. Потоа ги запалиме сите свеќи, се упатуваме кон собата десно од олтарот, ја повлекуваме рачката, се вратиме и одиме во просторијата во подрумот.

Подолу го правиме патот помеѓу клетките, но го правиме тоа внимателно, бидејќи територијата е патролирана од опасно суштество. Излегува дека во Амнезија: Машина за чудовишта за свињи е поретка од суматранските носорози, така што не можете да ги убиете. Тивко, исклучувајќи го фенер, чекаме да помине чудовиштето, а потоа да искористиш приликата до вратата и да одиме на следното ниво.

Во ложиштето

Старата, излитена зграда што се појави на патот е фабриката за преработка на месо Мендус. Дали му припаѓа толку огромна зграда? Зар не е негова вина што неговите деца недостасуваат? Па, треба да одите и да дознаете.

Одиме во фабриката, се спуштаме и се движиме низ големи механизми. Се креваме, одговараме на телефонскиот повик, потоа се враќаме назад, се спуштаме по скалите и поминуваме под решетката.

Willе има 3 простории, секоја со две шпорети. Во просек, контролниот панел со три држела. За да го активирате, треба да ги запалите сите печки со додавање на две парчиња јаглен. После тоа, светлата излегуваат и се појавуваат две чудовишта. Едниот веднаш, а вториот - малку подалеку. Чекаме додека не поминат, и продолжуваме да се движиме, повремено вртејќи го фенер за да го осветли патот. Ние поминуваме до превозот, се спуштаме надолу, се движиме кон левата страна, стигнуваме до крајот, се искачуваме по скалите и се искачуваме во лифтот.

Во гнездото со јајца

Лифтот не беше сигурен. Почна да се тресе и се урна со несреќата. Ударот беше силен, па му требаше време на Мундус да се опорави. Телефонот повторно заangвони, време е да продолжиме понатаму.

Го оставаме лифтот и одговараме на повикот. Го свртуваме аголот и влегуваме во просторијата, слично на просторијата за хирургија. Beе има железна врата. Вие дури и не можете да го повлечете, тој е затворен. Но, ќе мора да го отворите, но за сега ние се спуштаме. Во средината на просторијата ќе има центрифуга, одете до премин со натпис „Низок температурен притисок“, повлечете ја рачката на крајот на патеката, земете ја капсулата, ставете ја во пневматскиот уред, испратете ја до центрифугата и вратете се назад.

Сега одиме таму каде што вели „Пенкала“. Се движиме тивко, бидејќи чудовиштето може да талка наоколу. Стигнуваме до два олука, од нив лево преку вратата, се симнуваме и, одговарајќи на bellвончето, се качуваме на другите скали. Таму ја наоѓаме пневматската цевка, вметнуваме капсула и го испраќаме пакетот. Се враќаме во центрифугата и ја добиваме саканата супстанција. Ние ја носиме до затворената врата, ја истураме на бравата, ја насочуваме светлината на цевката, го чекаме крајот на реакцијата и ... патеката е јасна.

Светот течеше

Значи, Мундус стигна до колекторот, но тој беше поплавен. Под него да не се спушта, секаде овој смрдлив чешла. Дефинитивно, за да се испумпа, потребни се пумпи. Само што треба внимателно да погледнете, некаде во длабочините на тунелите, непријателот се шета.

За да стигнете до следното ниво на играта Амнезија: машина за свињи, пасусот мора да се подели во неколку фази.

Прво се движиме исправено, се искачуваме на металниот мост, свртуваме лево, одиме право, потоа десно, стигнуваме до решетката (запомнете ја), од тоа налево, потоа десно, десно повторно, се свртуваме лево во просторијата со вентилот, свртете го и вратете се на тоа решетка. Ние ја пробиваме вратата со натписот „Лач 1“, понатаму по мостот и се враќаме, но од другата страна.

Сега треба да отворите уште два вентили. За да го направите ова, одете напред напред, а потоа свртете лево, така што сте свртени кон тие вентили, и движејќи се кон нив, свртете десно, го наоѓаме вентилот и го отвориме. Сè, бравите се отворени, а зад нив и врата што води кон следната локација.

Сите исти

Тешко е да се изгуби овде, па се движиме, стигнуваме до коморите во кои се чуваат чудовиштата, пронајдете ги скалите надолу и слезете се. Понатаму - полесно. Откако се појавивме во големата цевка, се движиме во неа, спуштајќи се подлабоко и подлабоко.

Од море до планински масиви

Првата пумпа е завршена, но има уште една. Се чини дека Мандус ќе мора да реши уште неколку загатки за да продолжи.

Ние се движиме напред кон скалите и се искачуваме по неа. Ние поминуваме нагоре и на ист начин се спуштаме надолу. Понатаму стигнуваме до следното скалило, се креваме, го наоѓаме вентилот и го свртуваме. Сега се спуштаме надолу, свртуваме десно и одиме во "Просториите на главната пумпа". Таму ја наоѓаме контролната табла на пумпата, но не можеме да ја започнеме веднаш, бидејќи на уредот му недостасуваат брзини. Тие се лажат наоколу. Ги наоѓаме, ставаме во место и го свртуваме вентилот. Влегуваме во голема сала, ги наоѓаме скалите, се спуштаме до нивото подолу, стигнуваме до тркалезната врата и влегуваме внатре.

Детски танцување

Мандус е во голема просторија, како канализација. Околу многу големи и мали цевки. Во аглите има звучници, а скалите се протегаат далеку по идовите. Тоа е местото каде што тој треба да биде.

На крајот на скалите ќе има лифт. Седнете во него и слезете уште пониско. Излегувајќи од лифтот, одиме надесно, го наоѓаме контролниот панел, но прво не го допираме. Продолжуваме понатаму надолу по вертикалните скали и гледаме неколку резервоари, од кои едниот е затворен. Отворете го, вратете се на панелот и насочете ги сите прекинувачи лево.

Сега поминуваме покрај лифтот, одиме нагоре, наоѓаме две долги држела, повлечете ја левата прво, потоа десната и гледаме кратко видео. Уште едно поглавје на Амнезија: Заврши машина за свињи.

Саберсант Мандус

Во последното видение, Мундус конечно ги видел своите деца. Стоеа токму пред него. Не е важно дека момците држеле свои срца во свои раце. Главната работа - тој е веќе многу близок.

На ова ниво, наоѓаме скала, одиме горе, стигнуваме до просторија со голем број на уреди, ја прекинуваме работата на двајцата со отстранување на осигурувачите и ја повлекуваме рачката спротивно. Се враќаме по скалите и се свртуваме лево, се спуштаме подолу, ползиме под големи резервоари и ... ја губиме свеста.

Доаѓаме на памет и се обидуваме да го оневозможиме системот за регулирање на притисокот. Чудовиште прошета во близина, така што многу тивко наоѓаме три регулатори. Во првите двајца ги раскинуваме цевките, а во третата се кршиме опрема, лежејќи наоколу. Потоа се искачуваме по скалите и ги пробиваме цевките до лифтот.

Сите заради нивна корист

Откако ја скрши работата на автомобилот, Мундус излезе на улица и веднаш сфати каква грешка направил. Градот беше во паника. Насекаде, исплашени викања на луѓе и страшна татнеж чудовишта достигнуваат, ги грабнаа нивните жртви и ги влечеа длабоко во земјата. Треба да се запре ова. Но како? Мундус реши да се врати во автомобилот.

Тука секогаш можете да трчате, и да се придржувате во иста насока како свињите. Референцата ќе биде и гласот што Мундус го слуша. Ако се појави, тогаш херојот се движи правилно. Последното чудовиште ќе биде внимателно и дефинитивно ќе го забележи. Затоа работиме без да застануваме, сè додека не се појави лифтот.

Одгледување на светот

Заминуваме од лифтот и паѓаме во сместување, што личи на подвижни ленти. Се свртуваме на другата страна, наоѓаме просторија со голем број барели и фрламе една на запчаниците подолу. Потоа наоѓаме резервоар со супстанција X, насочуваме низ него и проследуваме како свиња умира на дното. Одете надолу и кликнете на сите прекинувачи што можете.

Понатаму трчаме кон вратата со натпис „Канжњаја“, слегуваме по високите скали и стигнуваме до лифтот.

Превезот се крева, невестата чека

Тогаш сè е едноставно. Одиме само кон оние врати што се отвораат. Стигнуваме до голема просторија со тенкови што стојат исправено и одиме таму. Во одбрана на играта, сакам да кажам дека Амнезија: А машина за свињи во својата армија има повеќе од еден вид чудовишта, а втората пресврт штотуку дојде.

Скриј овде нема да работи, затоа наоѓаме два контролни панели, активирајте ја секоја од нив и уништи го чудовиштето.

Мундус се спушта во духовите

Пред него има долг мост, има неколку нивоа. На нив и се префрламе во друга зграда. Opponentе има ист противник, само овој пат ќе мора да бега од него. Еднаш на тркалезната платформа, треба да ја стартувате. За да го направите ова, ние наоѓаме скала, се искачуваме, трчаме во круг, активираме четири транспарентни механизми во форма на конус и се спуштаме на платформата.

Енох, Едвин, Освалд и јас

До капсулата со лицето внатре. Се свртуваме и одиме директно, слушаме како автомобилот моли да застане, но со злонамерна насмевка продолжуваме да се движиме. Сега Мундус не е во опасност.

Тој тивко седи во стол, притиска копче, а автомобилот извлекува срце од него. Во овој момент, дваесеттиот век. Човештвото е зачувано, а Амнезија: А машина за свињи, играта што е опишано цело ова време, завршува.

Дали му припаѓа толку огромна зграда?
Зар не е негова вина што неговите деца недостасуваат?
Но како?