+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Како да го отстраните графичкиот елемент на Андроид: како да се отстрани од екранот, како да се додаде

 1. Управување со интерфејс
 2. Додавање и конфигурирање на елемент
 3. Отстрани го виџетот

Интеракција со андроид уреди, ние ги прилагодуваме за да одговараат на вашите потреби. Во процесот на користење, иконите и графичките прилози се појавуваат на главниот екран. Оваа статија е мал туторијал за елементите на интерфејсот. Ќе дознаете кои се графичките апликации, како да ги додадете, како и како да го отстраните графичкиот елемент на Андроид.

Содржина:

 1. Управување со интерфејс
 2. Додавање и конфигурирање на елемент
 3. Отстрани го виџетот

Управување со интерфејс

Видете во Википедија за да го одредите значењето.

Графичката (исто така наречена: интерфејс елемент, контрола, контрола) е примитив на графички кориснички интерфејс кој има стандарден изглед и врши стандардни акции.

Додатоците може да се поделат во четири групи:

 1. Системски интерфејс елементи наменети за следење и контрола на оперативниот систем како целина и состојбата на нејзините елементи, а особено. На пример: индикација за полнење на батеријата, време, статус на GSM мрежа и така натаму.
 2. Екстензии се дополнителни контроли и контроли кои ги инсталира корисникот. Обично завршува на Вашиот уред по инсталирањето апликации. На пример: графички информации за времето, податоци за безбедноста на системот од антивирусот, износот на пари на виртуелните WebMoney паричници по инсталирањето на слична апликација.
 3. Школки - визуелната компонента, се користат како додаток на инсталираната обвивка. Во исто време, во Андроид оперативниот систем можете да промените сè: од дизајнот на иконите на работната површина, до самиот интерфејс во поставките.
 4. Мултифункционални - контроли кои содржат неколку видови на функционални и визуелни информации. На пример: автоматско ротирање на екранот, Bluetooth индикатор.
 5. Други - елементи на интерфејсот кои се дизајнирани за декорирање на екранот на gadget. Обично не содржат корисни информации.

Додавање и конфигурирање на елемент

Достапните наставки за корисничкиот интерфејс можат да се додадат на следниов начин:

 1. Отклучете го уредот и на главниот екран, кликнете на празната површина и држете го за неколку секунди.

  Отклучете го уредот и на главниот екран, кликнете на празната површина и држете го за неколку секунди

 2. Одете во делот "Додатоци".
 3. Изберете го саканиот од списокот и повлечете го на работната површина. За влечење, држете го со прстот и држете го, повлечете го во празен простор на екранот. Можете исто така да додадете со двоен клик на иконата.

  Можете исто така да додадете со двоен клик на иконата

 4. Можете да ја преместите (или да ја промените големината) на работната површина, држејќи ја иконата на графичката контрола за една секунда.

Некои додатоци бараат почетна конфигурација. По додавањето на работната површина, ќе се отвори соодветниот интерфејс, како на пример со двоен часовник.

Отстрани го виџетот

За да го отстраните графичкиот елемент на андроидот од работната површина, држете ја иконата неколку секунди. Копчето "Избриши" ќе се појави на врвот или на дното на интерфејсот. Повлечете ја иконата таму за чистење.

За да отстраните додаток од паметен телефон или таблет уред, мора да ги избришете во Менаџерот на апликации, во Поставки.

Некои додатоци се врзани за инсталираните апликации, па тие се отстранети заедно.

Некои додатоци се врзани за инсталираните апликации, па тие се отстранети заедно

Системските додатоци или оние поврзани со системските апликации не можат да се избришат без Коренот десно .