+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Нагоре близу и лично со новиот Креирај Сим во Симс 4

2014-05-19 Сим Гуру Рајан

Уште од првиот пат кога почнав да свирам The Sims , јас ја сакав способноста да го извадам мојот Сим како да е глина. Сакав да ги истегнам носот и обратените образи; Сакав да замислам едно лице во мојот ум, и да го доведам во живот во играта. Наместо едноставно да ги обликувам лицата на Симс со лизгачи, сакав повеќе лично и интимно искуство. Се сомневам дека јас сум единствениот кој се чувствува вака, и затоа сум толку возбуден да ви кажам повеќе за креирање на симулатор во The Sims 4 ! Карактеристиките за кои отсекогаш сум сонувал сега станаа реалност.

Всушност, нашата нова алатка за создавање Сим е целосно реконструирана од теренот за да биде повеќе тактилна и интуитивна од кога било досега.

Со The Sims 4 , вие всушност може да го дофатите Симс директно и да го подесите начинот на кој тие изгледаат со едноставен клик на глувчето. Сега можете да кликнете на телото на Сим и да го повлечете и повлечете за директно да го манипулирате нивниот изглед и форма. Можете да почнете со избирање од серија од наши претходно изработени типови на лице и тело. Потоа се нурнете за да го извадите лицето и фигурата на вашиот Сим со проширување и скенирање за да ги добиете најбараните Sims за изглед. Следно, внесете Детален режим кој ви овозможува да добиете многу понапреден при манипулирање со секоја карактеристика на вашиот Сим. Зголемете ги очите, ушите, носот, брадата и устата на Вашиот Сим за да ги прилагодите и намалите нивните помали карактеристики. Оваа алатка конечно ви ја носи способноста да се рекреираат речиси секој - вашето семејство, пријателите или дури и себе со многу поголема прецизност и леснотија. Овој одличен нов начин на создавање на Симс, според мое мислење, носи многу повеќе лично искуство за играта.

Овој одличен нов начин на создавање на Симс, според мое мислење, носи многу повеќе лично искуство за играта

Исто така додадовме нови архетипови на лице кои ви овозможуваат да креирате различни лица за прв пат. Во минатото, беше предизвик да се создадат Симс, кои зафатија уникатни разлики во лицето од целиот свет. Сега, имате способност да ја прилагодите основната структура на коските на лицето на вашиот Сим, што ви дава моќ да создавате Симс кои носат различен и извонреден изглед. Можете да го користите за да креирате некој од целиот свет!

Можете да го користите за да креирате некој од целиот свет

Како што знае секој играч на Симс , создавањето ликови е повеќе од длабока кожа. Креирај Сим не е само за тоа како изгледаат твоите Симми, туку и за тоа кој е во внатрешноста. Како и во претходните игри на Симс, изберете својства за манипулација со личности. Но, сега, во The Sims 4 , личноста има подлабоко влијание врз тоа како делуваат вашите Симси и кои на крајот ќе станат со воведувањето на емоциите. Емоциите влијаат на сè што прават вашите Симси и како реагираат во разни ситуации, што создава нова најдена синергија кога се комбинирани со особини во The Sims 4 . На пример, секогаш сум ја сакал "лудовата" особина, а ефектот на комбинирање на оваа особина со емоционални состојби може да доведе до уште побрзи резултати од игра. Додадовме во некои нови особини во играта, како што се мојот личен фаворит, модната "Бро". Оваа особина во комбинација со емоционални состојби може да предизвика нова "броманост" за вашиот Сим. Во The Sims 4 тоа е многу забавно да се игра со различните начини на Традиции кои работат со емоции за да донесат попаметни Симс и чудните приказни за вашата игра.

Во The Sims 4 тоа е многу забавно да се игра со различните начини на Традиции кои работат со емоции за да донесат попаметни Симс и чудните приказни за вашата игра

Меѓутоа, самите особини и емоции не ја диктираат целата личност на вашиот Сим. Додадовме во сите нови стилови на прошетка, за да ја изнесеме индивидуалноста на вашиот Сим. Неверојатно е колку личноста овие стилови на прошетка им ги носат на вашите Симови. Новите стилови помагаат во инсинуирање на ниво на доверба, смиреност или хумор во вашите Симс почнувајќи од Креирај Сим и продолжува со тоа како се движат во играта. Оваа функција додава важна тема во креирањето на еден симук: не е само за тоа како изгледаат, Креирај Сим е да ги доведете вашите Симси на живот на сосема нов начин.

Зборувајќи за оживување на работите, во голема мера го подобривме нашиот генетички систем. Како и досега, можете да креирате два Сима и да се обидете за бебе. Нивното бебе ќе ја спои нивната ДНК заедно и нивното бебе ќе порасне за да има карактеристики кои ќе бидат претставници на нивниот изглед на Мајка или Татко. Сега, токму во Креирај Сим, можете да го прикриете изгледот на два Сима за да видите што ќе изгледа нивното дете. Уште подобро, тогаш можете да манипулирате со изгледот на детето ако не сте задоволни со резултатите. Вие исто така може да создадете членови на семејството врз основа на само една од генетиката на вашиот Симс! Сакате да му дадете брат на Симс! Или да им се даде сестра, проверете! Подобрените генетски функции се динамични, отворени и навистина забавни за играње.

Како што реков, ова е Креирај Сим јас секогаш сакав, и јас сум возбуден да го споделам со вас кога играта ќе удри оваа есен.

Барате повеќе детали за генетиката или мојата најнова "броманост"? Удри ме на форуми или на Твитер ( @SimGuruRyan ) и јас ќе се обидам најдобро да одговорам на сите ваши прашања на КСД.

Барате повеќе детали за генетиката или мојата најнова "броманост"?