+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Видео minecraft како да се игра мрежа. Како да се игра на локалната мрежа во Minecraft. Како да се игра на мрежата во Minecraft. Креирање на локална мрежа

 1. Поставување на играта
 2. Овозможи мултиплеер режим
 3. Како да се игра на мрежата во Minecraft. Креирање на локална мрежа
 4. Физичка локална мрежа
 5. Логичка локална мрежа
 6. Креирање на сервер за Minecraft
 7. Како да се игра на мрежата во Minecraft. Поврзете се со вашиот сервер во Minecraft

Како да се игра на мрежата во Minecraft?


Како да се игра на мрежата во Minecraft


Minecraft е еден вид виртуелен песок во кој можете да се борите со чудовишта, мајсторски занаети и да направите предмети, како и да создадете свои светови. Заедницата за игри на Minecraft е една од најголемите во светот. Многу луѓе ја нарекуваат оваа игра вистинска револуција во индустриската индустрија на инди. Играта нема официјални водичи, повеќе од заработено почитта на навивачите. Во оваа статија ќе ви кажам само за основните чекори кои секој корисник во оваа игра сигурно ќе го стори и како да ја играат Minecraft преку мрежата.

Играј добра игра преку интернет со вистински противници прекрасни. Адреналинот поврзан со таква игра дефинитивно вреди. Ако сакате да уживате во одлични мултиплеер игри, и ако не сакате да купувате скапи верзии на игри, можете да го користите хамачи. Оваа врска на два компјутера е апсолутно голема и ќе ви овозможи да ја играат речиси секоја игра која исто така е дизајнирана да работи на мрежата. Оваа одлична игра ја користи огромен број луѓе ширум светот.

Можете исто така да кажете дека не само што mikklaft hamachi може да понуди во таква одлична форма. Одлична потреба за брзина hamachi, се разбира, ќе обезбеди највисок можен квалитет и брзина на играта. Тркањето е обично повозбудливо на интернет отколку класичната едно-компјутерска игра во која само си замислувале противници.

Поставување на играта

Првите корисници прво треба да ги направат следниве чекори:

 1. Прилагодете го режимот и опциите на играта. Кога за првпат ќе го вклучите Minecraft, прво треба да одлучите како сакате да играте: во една игра или во мрежа. Мултиплеер игра во која неколку играчи играат истовремено на сервери, е достапна само за платени сметки.
 2. Покрај тоа, ќе треба да ги поставите основните поставувања, кои меѓу другото вклучуваат ниво на сложеност и звучни поставки.
 3. Играта има четири нивоа на тежина: опстанок, креативност, авантура и хардкор. Нивото на тешкотии главно влијае врз тоа дали чудовишта или банди може да се појават ноќе или надвор од земјата. Покрај тоа, на тешко ниво, исто така, ќе се сретнат со зомби, кои можат да ги уништат дрвени врати и да го убијат ликот.
 4. Во режим на мултиплеер, нема потреба да создавате свој сопствен свет. Можете да се придружите на нечија игра. За да изберете мултиплеер сервер, треба да отидете на веб-страницата за играта, на пример, PlanetMinecraft. Откако ќе го изберете серверот на кој ќе започнете да го развивате земјиштето, можете да продолжите со прилагодувањата на мрежната игра.

Овозможи мултиплеер режим

За да започнете да играте Minecraft преку мрежата, треба да го направите следново:

 1. Стартувај ја играта.
 2. Кликнете го копчето Уреди во горниот десен агол.
 3. Кликнете External.
 4. Внесете го името на избраниот сервер, ip-адреса и број на порта.
 5. Кликнете на копчето Add Server.
 6. Понекогаш серверот не ја започнува играта за прв пат. Ако играта не се вчита, обидете се повторно.

Можеби најважното нешто во играта е да се преживее првата вечер. Целата игра е изградена врз цикличната природа на денот и ноќта. Ваша задача е да имате време да се изградите засолниште пред зајдисонце, сè додека не се појават чудовишта кои се подготвени да го убијат ликот. Тогаш секој избира сопствен стил на игра, гради посебни стратегии и одредува план на дејствување. Некој се фокусира на изградбата и собирањето разни вредни артефакти, некој претпочита да се фокусира на оружјето. Оваа игра е особено добра, бидејќи нема линеарен заговор и јасни правила на играта. Секој може да најде нешто за себе.

Се чини дека секој игра на мрежата, одите на сервер и играте сами. Но, што да направам ако во еден, особено не сака да се кандидира, и со само некој - исто така. Тоа би било со пријателите, или барем со еден. Но, за ова треба да го направите вашиот сервер. Тоа е можно и работи на LAN, ако две или три. Во принцип, постојат опции. Од моментот кога функцијата на мултиплеер се појави во Minecraft, главно беа играчите. Тогаш овие полноправни сервери почнаа да се создаваат. Покрај тоа, не може да се пристапи до сите сервери ако играта не е купена. Покрај тоа, ако официјално морате да платите за клиентскиот дел од играта, тогаш серверот соба првично е слободно достапна, односно, ако машината се повлече, и уште подобро, ако има посебен компјутер каде што можете да го инсталирате серверот, тогаш можете да го стартувате полноправно "возрасни" сервер бесплатно, и без да прекрши било какви закони. Со цел да се игра Minecraft онлајн бесплатно, и без регистрација, ќе мора да направите свој сервер. Еве неколку решенија.

Како да се игра на мрежата во Minecraft. Креирање на локална мрежа

Локалната мрежа ќе биде погодна ако сакаме да си играме со еден или двајца пријатели. Колку повеќе луѓе ќе ги пуштиме во нашите игри, толку подалеку ќе одиме локална мрежа , и поблиску доближуваме до полноправниот сервер. Може да се креира локална мрежа:

 • Физички, има два компјутери во иста просторија или зграда, мрежен кабел меѓу нив, Wi-Fi или преку рутер.
 • Софтверот и компјутерите потоа може да се лоцираат во различни градови, земји и така натаму ... Ваква локална мрежа е создадена со употреба на VPN, тунелирање и други страшни работи. За нашите цели, постои прилично удобна програма - Хамачи, која самостојно се справува со тунелите. Главната работа е што сите учесници ја имаат истата верзија на хамачи.

Физичка локална мрежа

За тоа треба да ги поврзете компјутерите за да го заобиколи интернет. Ако двата ваши компјутери имаат ист извор на пристап до интернет (иста мрежа со Wi-Fi, кабелска врска со еден рутер итн.) Тогаш веројатноста е висока, тогаш физички тие се веќе во иста локална мрежа или во рамките на еден "мрежен јазол". Во тој случај дополнителна поставка , најчесто, тоа не е потребно, истиот рутер е одговорен за дистрибуција на IP адреси. Доколку два компјутери се поврзани директно еден со друг, можеби ќе треба рачно да ги конфигурирате IP адресите.

После тоа, можете да го стартувате Minecraft, да креирате мрежна игра и да започнете да репродуцирате. Играчите само ќе треба да најдат сервер на локалната мрежа. Единственото негативно е големото оптоварување на дистрибутивниот компјутер или мобилниот уред. Да, со соодветните верзии на Minecraft, можете да играте и преку паметен телефон и таблет, само серверот зазема многу ресурси. За да се реши овој проблем, серверот е подобро да додели компјутер кој не учествува во играта.

Логичка локална мрежа

Чекор по чекор да разбереме што да правиме за да играме на мрежа во minecraft преку хамачи. За ова:

 1. Прво, треба да преземете hamachi. Линк до официјалната веб-страница.
 2. Преземете ја истата верзија на сите компјутери, инсталирајте ја.
 3. На еден од компјутерите, по можност, обемот што ќе биде серверот Minecraft, создаде врска со hamachi. Внесете го името и лозинката на мрежата за да се поврзете на мрежата на други учесници.
 4. На други компјутери, сега можете да се поврзете на создадената мрежа со внесување на соодветно име и лозинка.
 5. Сега кога врската е воспоставена, можете да го стартувате Minecraft на главниот компјутер и да создадете свет. Откако ќе го отворите светот кон мрежата. Се сеќаваме на пристаништето што ќе биде одредено во разговорот кога ќе го отворите светот на мрежата.
 6. Откако ја започнаа Minecraft, учесниците ја копираат IP адресата на главниот компјутер (IPV4 - лесно е да се ископира во hamachi), изберете "директно поврзување" со серверот во Minecraft и внесете ја оваа IP адреса во полето "Сервер адреса", а потоа, без простори ":" и број на порта. После тоа, кликнете "Поврзи" и стигнете до серверот.

Креирање на сервер за Minecraft

Ако сакате да учествуваат 5-10 луѓе во играта, тогаш ќе биде полесно да се направи нормален сервер.

Со цел да се направи тоа потребно

 1. Прво, преземете го делот од серверот од https://minecraft.net/ru/download/server.
 2. Преземената датотека се става во посебна папка, која истовремено ќе биде коренот на серверот. Стартувај ја датотеката и даваш распакување на датотеките потребни за работата на серверот.
 3. Серверот е подготвен да оди. За да го конфигурирате, ќе треба да направите промени во датотеката server.properties. Има многу параметри, но пред се, gamemode ќе ви помогне да го поставите стандардниот режим на игра, бела листа, која ќе им овозможи пристап само до одредени играчи и max-build-height, првенствено за да го ограничи товарот на серверот .

Вреди да се напомене дека датотеките што се користат се предмет на промена, а промените што ќе ги направите ќе стапат на сила само откако ќе се рестартира серверот. Затоа, поправилно е да ги измените поставувањата на серверот кога е исклучен.

Како да се игра на мрежата во Minecraft. Поврзете се со вашиот сервер во Minecraft

Ако сеуште сакаме да се поврземе со нашиот сервер од истиот компјутер на кој работи, тогаш треба да го започнеме клиентот Minecraft, а кога се поврзуваме со серверот, наведете го локалниот компјутер или 127.0.0.1 како IP адреса. Стандардната порта обично е 25565.

За да се поврзете со вашиот сервер преку Интернет, подобро е да имате статичка IP адреса, инаку ќе мора да внесувате скоро секогаш кога ќе се поврзете нова адреса . За да ја одредите IP адресата на серверот (каде да се поврзете?), Најлесен начин е да користите онлајн услуга како што е http://2ip.ru. "Името на вашиот компјутер", кое се состои од четири серии броеви - ова е вашата IP адреса. Портата за Minecraft е сеуште иста - 25565.


Портата за Minecraft е сеуште иста - 25565

Ако серверот се поврзува на Интернет индиректно преку рутер, рутер, тогаш ова пристаниште може да се затвори на рутерот. Во овој случај, најдобро решение би било да се отвори или "напред" ова пристаниште на рутерот. Отворањето на портата на рутер бара пристап до него преку својот веб-интерфејс, а понекогаш и преземање на дополнителен софтвер.

Во наједноставен случај, можете да отидете на веб-интерфејсот на рутерот со користење на поставките наведени во неговиот случај. IP адресата може да се промени, и кога ќе влезете во самиот веб-интерфејс, логин: администратор и лозинка: комбинации на лозинка речиси секогаш работат.

Во зависност од моделот на рутер на верзијата на фирмверот, функцијата "препраќање" може да се нарече NAT или Port Forwarding. Откако ќе ја пронајдете соодветната ставка во менито, треба да ги пополните полињата за почеток и крај со саканата вредност (во нашиот случај, 25565), а во полето за IP адреса наведете ја адресата на компјутерот што го користиме како сервер. Конфигурацијата на портата е направена за TCP и UDP протоколи. По оваа операција, серверот треба да биде достапен за корисниците преку Интернет.

Со цел серверот со висока посетеност да работи стабилно, мора да се администрира, но ова е посебна тема. Стабилните сервери обично не се прават на Windows, туку на Linux, и овој оперативен систем има многу функции. Покрај тоа, за да се одржи јавниот интерес, ќе бидат потребни дополнителни модови и скрипти. Сето ова ќе потрае време и напор, а повеќе од една статија ќе влезе во описот на самиот административен процес.

Видео, како да се игра на мрежата во Minecraft на паметни телефони и таблети:

Овој човек може, а ти и ти ќе успееш.

Каде да се поврзете?