+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

2 mënyra për të hequr zhurmën nga fotografia

  1. Metoda numër 1. Filtër Pluhuri dhe gërvishtjet
  2. Metoda numër 2. Zvogëlimi i zhurmës së filtrit

99% e përdoruesve të kamerave janë fotografë jo profesionistë. Prandaj, ata marrin të gjitha llojet e fotografive: dritë, errësirë, me zhurmë, sy të kuq etj. dhe kështu me radhë Justfarë thjesht nuk ndodh!

Dhe nëse fotografia doli e pavlefshme? Për të ndihmuar këta njerëz, si gjithmonë, Photoshop është në një nxitim.

Imagjinoni një situatë: Superstarët mbërritën në qytetin tuaj - idhujt tuaj, ju gjithmonë keni ëndërruar t'i shikoni ato. Dhe pastaj ndodhi një mrekulli - jo vetëm që keni arritur të blini biletën e fundit, por prapë keni arritur të bëni një foto me Legjendën. Por, për fat të keq, personi që ju kërkuat të kapni ju duket se ka marrë kamerën për herë të parë në jetën tuaj.

Dhe çfarë ndodhi? Fotografia është e zhurmshme, e paqartë dhe e paqartë. Nëse e gjeni veten në një situatë të tillë ose keni një foto nga e cila dëshironi të hiqni zhurmën, atëherë informacioni i përshkruar më poshtë është për ju.

Shumica e kohës zhurma ndodh kur fotot merren natën. Pra cilat janë disa mënyra për të hequr "zhurmën" dixhitale?

Për të provuar 2 mënyra se si do të mësoni tani, le të paraqisni një foto provë:

Metoda numër 1. Filtër Pluhuri dhe gërvishtjet

Filtri i Pluhurit dhe Gërvishtës heq një sasi të vogël të zhurmës nga një foto.

Për të aplikuar këtë filtër:

  • hapni foton në Photoshop
  • shkoni te menuja Filter - Zhurma - Pluhuri dhe gërvishtjet ... (Filtri - Zhurma - Pluhuri dhe Gërvishtjet)

(Filtri - Zhurma - Pluhuri dhe Gërvishtjet)

  • luani me cilësimet. Rritni parametrin e rrezes. Sa më i madh të jetë rrezja, aq më e butë bëhet fotografia. Shtë e rëndësishme të gjesh një kompromis - hiqni zhurmën, por mos e shndërroni një imazh pak a shumë të qartë në një mjegull.

Shtë e rëndësishme të gjesh një kompromis - hiqni zhurmën, por mos e shndërroni një imazh pak a shumë të qartë në një mjegull

Metoda numër 2. Zvogëlimi i zhurmës së filtrit

Për të aplikuar këtë filtër:

  • hapni foton në Photoshop
  • shkoni tek menyja Filter - Zhurma - Zvogëloni zhurmën ... (Filter - Zhurma - Zvogëloni zhurmën)
  • luani përsëri me cilësimet. Zvarritni rrëshqitësit mbrapa dhe me radhë dhe shikoni se çfarë ndodh. Sapo të pëlqeni rezultati, kliko OK.

Ashtu si në rastin e filtrit të pluhurit dhe gërvishtjeve , ky filtër gjithashtu zbut imazhin, por e bën atë pak më ndryshe. Ju mund të përpiqeni të aplikoni të dy filtrat në të njëjtën kohë.

Përveç kësaj, nëse ju duhet të pastroni çdo ditë një foto nga ndërhyrje të ndryshme, atëherë ka shtojca të tilla Nik Collection Dfine dhe Denozimi i Topazit - Ato janë krijuar posaçërisht për të hequr zhurmën nga fotografia.

Shihemi në mësimin tjetër!

Dhe nëse fotografia doli e pavlefshme?
Dhe çfarë ndodhi?
Pra cilat janë disa mënyra për të hequr "zhurmën" dixhitale?