+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Gjeni funksionin tim iPhone, iPad ose Mac - nga A në Z

  1. Përgatitja e iPhone
  2. Aktivizo Find My iPhone
  3. Si të gjeni një iPhone të vjedhur?
  4. Çfarë funksionon funksioni Gjej iPhone?
  5. A mund ta gjej iPhone-in kur GPS të çaktivizohet?
  6. Si funksionon aktivizimi i bllokimit në iOS 7?
  7. Në përfundim

Humbën një iPhone të kushtueshëm me një ton të të dhënave të ndjeshme

Humbën një iPhone të kushtueshëm me një ton të të dhënave të ndjeshme? Mos u shqetësoni, aftësitë e shërbimit të cloud iCloud dhe sistemit operativ iOS iOS do të ndihmojnë nëse nuk gjeni pajisjen tuaj të humbur, pastaj fshini të dhënat tuaja personale ose bllokoni iDevice krejtësisht. Në mënyrë që iPhone të humbasë për një arsye ose tjetër, funksioni Gjej iphone iPhone ndihmon në gjetjen, fshirjen ose rivendosjen e cilësimeve të pajisjes, duhet të kryeni disa hapa përgatitorë.

Përgatitja e iPhone

Për të filluar, është e nevojshme të përfshihen të ashtuquajturat Kufizime. Për ta bërë këtë, shkoni te Settings - General - Restrictions dhe futni fjalëkalimin dy herë, gjë që nuk do të jetë e vështirë për t'u kujtuar. Gjeni seksionin e Privatësisë në listën e cilësimeve të kufizimeve dhe trokitni lehtë mbi vijën Geolocation. Vendosni kutinë e zgjedhjes në "Ndaloni ndryshimet". Në të njëjtën faqe, shkoni te "Gjej iPhone" dhe sigurohuni që kaloni pranë "Ikona në menunë e statusit" është i çaktivizuar. Kjo do të ndihmojë për të mbajtur të fshehtë faktin se funksioni i gjeolokimit është aktivizuar në pajisjen tuaj.

Aktivizo Find My iPhone

Aktivizon funksionin "Gjej im iPhone" në "Cilësimet" në menunë e iCloud. Sigurohuni që në këtë meny kaloni kundrejt Find iPhone është në pozicionin "On".

Si rezultat i veprimeve të mësipërme, në rast të humbjes së pajisjes suaj, një sulmues, nëse pajisja ishte vjedhur, nuk do të jetë në gjendje të çaktivizojë funksionin "Gjej iPhone" dhe se pajisja ka vendndodhjen e geolokacionit nuk do të njihet. Kur lidhni pajisjen tuaj të humbur me internetin, nëse është një lidhje 3G ose nëpërmjet Wi-Fi, është e lehtë të përcaktohet vendndodhja e tij.

Si të gjeni një iPhone të vjedhur?

Mund të gjesh një iPhone të humbur ose të vjedhur, për të cilën funksioni i Find iPhone është aktivizuar, nga çdo pajisje tjetër që funksionon në iOS, PC ose OS X.

Supozoni se nuk keni një tjetër pajisje iOS dhe përpiquni të gjeni iPhone duke përdorur veglat desktop. Për ta bërë këtë, kompjuteri juaj duhet të ketë një lidhje me internetin në mbarë botën.

Në çdo shfletues të disponueshëm, shkoni në faqen e internetit iCloud.com dhe futni ID dhe fjalëkalimin tuaj Apple. Vini re se nëse një tjetër ID e Apple nga ai që futët në shfletues ishte i lidhur në cilësimet iCloud, asgjë nuk do të funksionojë. Në iCloud, duhet të futni ato kredencialet që ishin të lidhura me iCloud në një iPhone të humbur.

Në ndërfaqen e shfletuesit iCloud, shkoni te aplikacioni "Gjej iPhone". Në pjesën qendrore të faqes, Harta Botërore do të ngarkohet me vendndodhjen më të fundit të pajisjes tuaj me një lidhje aktive në Internet.

Në pjesën qendrore të faqes, Harta Botërore do të ngarkohet me vendndodhjen më të fundit të pajisjes tuaj me një lidhje aktive në Internet

Në listën e drop-down "Të gjitha pajisjet", shfaqen të gjitha pajisjet e lidhura me llogarinë tuaj iCloud (i njohur gjithashtu si Apple ID). Nëse jeni aktualisht i lidhur në internet nga një iPhone i vjedhur, pajisja do të shënohet me një shenjë të gjelbër në listë.

Nëse jeni aktualisht i lidhur në internet nga një iPhone i vjedhur, pajisja do të shënohet me një shenjë të gjelbër në listë

Çfarë funksionon funksioni Gjej iPhone?

Apple "ha bukën e tyre" nuk është padyshim e kotë. Funksioni i Gjej të iPhone mund të dërgojë një sinjal zanor në një pajisje të humbur, një mesazh (përmbajtja e mesazhit mund të vendoset personalisht) në ekranin e kyçjes që iDevice ka humbur, duke treguar numrin e telefonit të kontaktit (për "vëllai ynë" nuk është i rëndësishëm), bllokojeni pajisjen me një fjalëkalim fshi të gjitha të dhënat personale dhe cilësimet personale.

Kini kujdes: pas fshirjes së të dhënave dhe rikthimit të cilësimeve në cilësimet e fabrikës, nuk do të jetë më e mundur për ta ndjekur atë.

A mund ta gjej iPhone-in kur GPS të çaktivizohet?

Kur shërbimi i gjeolokimit është i çaktivizuar (settings-basic-restrictions-geolocation-turn off service geolocation), vendndodhja e një iPhone të lidhur me internetin nuk mund të përcaktohet, prandaj sigurohuni që është e pamundur të çaktivizoni gjeolokacionin pa futur një fjalëkalim për kufizime.

Edhe nëse shërbimi i gjeolokimit është i çaktivizuar, funksioni Gjej iPhone në iPhone të humbur mund të dërgojë sinjale audio, dërgojë njoftime të sistemit me përmbajtje të përcaktuar nga përdoruesi ose fshijë plotësisht të dhënat personale dhe rivendos iPhone në cilësimet e fabrikës.

Edhe nëse shërbimi i gjeolokimit është i çaktivizuar, funksioni Gjej iPhone në iPhone të humbur mund të dërgojë sinjale audio, dërgojë njoftime të sistemit me përmbajtje të përcaktuar nga përdoruesi ose fshijë plotësisht të dhënat personale dhe rivendos iPhone në cilësimet e fabrikës

Si funksionon aktivizimi i bllokimit në iOS 7?

Kyçja e aktivizimit në iOS 7 fillon kur të aktivizoni Gjej iPhone. Nëse bllokohet aktiv, për të çaktivizuar Find iPhone, fshini të dhëna nga pajisja ose riaktivizoni dhe përdorni pajisjen, së pari duhet të shkruani ID-në dhe fjalëkalimin tuaj për llogarinë.

Funksioni ju lejon të mbroni pajisjen tuaj nga përdorimi i sulmuesve, duke e bllokuar plotësisht pajisjen kur është restauruar. Nuk do të jetë e mundur të përdorësh një pajisje të vjedhur me funksionin Gjej iPhone të aktivizuar pa futur një ID Apple dhe fjalëkalim.

Është e rëndësishme të dini se në rast se pronari për ndonjë arsye harron një ID të Apple ose fjalëkalim, do të jetë e pamundur të liroheni.

Shënim për pronarët e kompjuterëve Mac: funksioni Gjej Mac nuk përfshin një bllokim aktivizimi.

Në përfundim

Vlen të përmendet, Gjej iPhone është sigurisht një tipar i dobishëm dhe i kërkuar. Nga njëra anë, ju lejon të shpejt dhe me lehtësi ta gjeni pajisjen në zyrë ose në dhomën tuaj duke dërguar një sinjal zanor, duke bllokuar pajisjen me një fjalëkalim, duke dërguar një mesazh përdoruesi në pajisjen e humbur ose duke fshirë plotësisht të gjitha të dhënat dhe duke bllokuar plotësisht iPhone, iPod Touch dhe iPad. Në anën tjetër, nëse ekziston mundësia që vetë ta harroni ID-në tuaj Apple ose fjalëkalimin për të, do të duhet të zgjidhni "më të voglin prej dy të këqijave": ose mbrojtje kundër vjedhjes ose humbjes, ose mbrojtje kundër bllokimit absolut të pajisjes.

Çfarë funksionon funksioni Gjej iPhone?
A mund ta gjej iPhone-in kur GPS të çaktivizohet?
Si funksionon aktivizimi i bllokimit në iOS 7?
Si të gjeni një iPhone të vjedhur?
Çfarë funksionon funksioni Gjej iPhone?
A mund ta gjej iPhone-in kur GPS të çaktivizohet?
Si funksionon aktivizimi i bllokimit në iOS 7?