+38 (093)  990-30-70

Новости

Увлекательные походы

Многие уже давно запланировали туры, поездки, походы и посещения уникальных мест, чтобы отправиться туда в пору отпусков. Существует масса предложений от организаторов, которые привлекают своими особенностями.

Хорошая туристическая компания

Сначала подошел к концу минувший год, а теперь и рабочий сезон, также приближается к своему завершению. Чем же заняться в пору отпусков? Таким вопросом задается большинство людей, которые весь год

Лечение алкоголизма
Проблема алкоголизма является неким камнем преткновения для славянского народа. Выпить наши люди любят и по праздникам, и из-за горя. Расчет за работу часто до сих пор осуществляется через естественный

Клиника лечение алкоголизма
Как известно, вечных двигателей не бывает, но все моторы разные – модели силовых агрегатов современных автомобилей обладают различным сроком службы, и к тому же у них есть свои характерные неисправности.1

Детский салон Масик
“Найти хорошего стилиста намного труднее, чем успешно выйти замуж”, — утверждают француженки. Итак, вы впервые пришли в салон, сели в кресло, и мастер предлагает вам помыть голову, даже не притрагиваясь

Кодирование от алкоголизма отзывы
На протяжении всей своей жизни люди подвергаются разного рода искушениям и, поддаваясь им рискуют впасть в тяжелую зависимость. Например, чрезмерное потребление спиртных напитков, может привести к алкоголизму,

Суши
Приготовление новых блюд всегда доставляет небольшие трудности, ведь возникает множество вопросов в связи с новым рецептом. Потребление таких блюд также требует не только любознательности, но и определенного

Кухни на заказ Москва
Определить, что родная кухня созрела для замены, очень просто. Если бросается в глаза так называемая «сборная солянка», - мебель из разных комплектов, да еще и потрепанная жизнью, если на лицо облупившиеся

Небидо
Эндогенный тестостерон является самым важным андрогеном в мужском организме и синтезируется, главным образом, в яичках и, в меньшей степени, в коре надпочечников. Тестостерон отвечает за формирование

Цена в официальном интернет-магазине
Если хотите повысить свой профессиональный уровень, вам необходимо браться за сложные заказы. Однако сначала проанализируйте, стоит ли затраченное время заработанных денег: чем дольше вы будете вникать

Королевский бал у Вас дома

Helikopteri i kontrollit të radios nuk po akuzon.

 1. Helikopteri nuk i përgjigjet komandave nga paneli i kontrollit
 2. Problemet e baterisë janë shkaqe të zakonshme të mosfunksionimeve.
 3. Paneli i kontrollit nuk përshtatet me helikopterin

Ju më në fund keni një ëndërr më pak të dashur - keni blerë  helikopter me telekomandë

Ju më në fund keni një ëndërr më pak të dashur - keni blerë helikopter me telekomandë . Këtu është përpara jush - kaq e bukur, aq e shkëlqyer, aq e shumëpritur. Është koha për të nisur motorin. Por, diçka shkon keq. Motorri është i heshtur, blades nuk lëvizin, dritat nuk ndezin. Lodra njofton një grevë. Një helikopter i kontrolluar nga radioja nuk funksionon, duke ju dhënë një shqetësim të madh juve ose fëmijëve tuaj. Le të analizojmë problemet kryesore që mund të provokojnë një reagim të tillë.

Helikopteri nuk i përgjigjet komandave nga paneli i kontrollit

Më banalisht në këtë situatë - harruat të përfshiheni modelin. Po, ndodh. Për shembull, ju nuk keni parë çelësin e vogël të ndezjes / ndezjes në modelin e vetë dhe po përpiqeni të ngrini rotorin e shuar në ajër.

Një tjetër arsye e zakonshme kur helikopteri nuk dëshiron të fluturojë (telekomanda nuk i përgjigjet komandave) - një numër i pamjaftueshëm bateri. Rishqyrtoni përsëri përshkrimin se sa bateri duhet të jenë në telekomandë dhe se si ato janë instaluar.

Kontaktet e dobëta midis baterisë dhe telekomandës gjithashtu mund të çojnë në probleme. Kontrolloni që diametri i baterive të përputhet me lidhësit dhe se ka presion të mirë pranveror (pa hendek midis fundit të baterisë dhe kontaktit metalik). Nëse çdo gjë është në rregull, sigurohuni që lamella nuk janë oksiduar ose deformuar.

Problemet e baterisë janë shkaqe të zakonshme të mosfunksionimeve.

Nëse një helikopter i kontrolluar nga radio nuk po akuzon, së pari kontrolloni që kaloni i ndezjes së lodrës nuk është në pozicionin "Off". Ky nuk është vetëm një buton i energjisë. Në pozicionin "On", bateria dhe motor janë të lidhura. Në pozicionin "Off", bateria është e lidhur me lidhësin e ngarkimit.

Sigurohuni të lexoni udhëzimet përpara se të veproni me helikopterin, duhet të ketë një përshkrim të detajuar se si të ngarkoni një helikopter me radio. Ka edhe disa rregulla të përgjithshme që duhet të dini:

 • Helikopteri duhet të fiket (në pozicionin "jashtë")
 • Zakonisht koha e ngarkimit të helikopterit tregohet në udhëzimet, por mund të llogaritet lehtësisht në mënyrë të pavarur. Ndani vlerën e kapacitetit të baterisë (mAh) nga fuqia aktuale e ngarkesës tuaj (mAh). Për shembull, 1500 mAh / 500 mAh = 3 orë.
 • Koha optimale për të ngarkuar një helikopter nëpërmjet USB është 40-70 minuta.
 • Helikopteri duhet të ngarkohet sapo të vini re se pajisja nuk ka fuqi të mjaftueshme për të marrë jashtë.
 • Bateritë Li-Po nuk duhet të shkarkohen plotësisht.

Nëse nuk doni që miku juaj fluturues të humbasë kapacitetin e saj të punës para kohe, kurrë mos e ngarkoni baterinë për më shumë se koha e rekomanduar. Ngarkesa e tepërt që tejkalon kohën e kërkuar për këtë (për shembull, gjatë tërë natës) mund të dëmtojë baterinë para kohe dhe një rast i tillë dështimi nuk konsiderohet të jetë garanci. Është gjithashtu e nevojshme të sigurohet që helikopteri të mos qëndrojë gjatë. Nëse sot keni fluturuar, shkarkohet bateria, por në 3-4 ditët e ardhshme nuk planifikoni të përdorni përsëri modelin, sigurohuni që të ngarkoni baterinë.

Helikopteri i radios mund të mos akuzohet për shkak të mosfunksionimit ose prodhimit të fabrikës së vetë baterisë. Në këtë rast, duhet të ktheheni te dyqani ynë dhe të marrni një bateri tjetër.

Paneli i kontrollit nuk përshtatet me helikopterin

Kjo është një situatë tjetër e zakonshme kur një helikopter radio nuk funksionon. Në këtë rast, ekziston një algoritëm universal i veprimeve:

 1. Fikni fuqinë në telekomandë dhe helikopterin
 2. Sigurohuni që antena në panelin e kontrollit të instalohet "plotësisht". Ju mund të pin ose vidhos atë. Nëse antena është teleskopike, përhapeni atë në gjatësinë e saj të plotë.
 3. Lëviz levën e lartësisë (zakonisht në të majtë) në pozicionin më të ulët të mundshëm.
 4. Aktivizo modelin. Indikatorët LED duhet të ndriçojnë.
 5. Aktivizoni fuqinë në telekomandë. LED duhet të jetë i ndezur.
 6. Prisni rreth 20 sekonda për helikopterin për të përcaktuar frekuencën ose për të vendosur një lidhje infra të kuqe.
 7. Vendosni modelin në një sipërfaqe të largët larg objekteve të huaja.
 8. Helikopteri duhet t'i bindet kontrollit dhe të fluturojë.

Nëse sinkronizimi nuk ka qenë i suksesshëm dhe helikopteri i kontrolluar nga radio ende nuk funksionon, lëvizni levën e lartësisë (doreza përgjegjëse për shpejtësinë e rrotullimit të vidhave) në pozicionin maksimal dhe kthehuni menjëherë në vend. Kjo duhet të bëhet me një lëvizje vendimtare, të sigurt, por të kujdesshme. Nëse vida filloi të lëshohej, ju keni sinkronizuar me sukses modelin dhe telekomandën. Në të njëjtën kohë, LED në panelin e kontrollit duhet të ndalojë të ndizet dhe të fillojë të ndizet vazhdimisht.

Nëse ju vetë nuk mund të diagnostikoni shkaqet e një mosfunksionimi helikopteri, kontaktoni specialistët tanë. Dyqani në internet "Planeta Hobi" ka departamentin e vet të shërbimit, i cili bën riparimin e modeleve radio të kontrolluara me kompleksitet të ndryshëm. Ju gjithashtu mund të blini të nevojshme pjesë këmbimi për helikopter të kontrolluar nga radio .