+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Municionet video si të luani rrjetin. Si të luani në rrjetin lokal në Minecraft. Si të luani në rrjet në Minecraft. Krijimi i një rrjeti lokal

 1. Rregullimi i lojës
 2. Aktivizo mode multiplayer
 3. Si të luani në rrjet në Minecraft. Krijimi i një rrjeti lokal
 4. Rrjeti fizik i zonës lokale
 5. Rrjet lokal logjik
 6. Krijimi i një serveri për Minecraft
 7. Si të luani në rrjet në Minecraft. Lidhu me serverin tuaj në Minecraft

Si të luani në rrjet në Minecraft?


Si të luani në rrjet në Minecraft


Minecraft është një lloj sandbox virtual në të cilin ju mund të luftoni monsters, zanatet mjeshtër dhe të bëjnë objekte, si dhe të krijojë botën tuaj. Komuniteti i lojrave Minecraft është një nga më të mëdhatë në botë. Shumë njerëz e quajnë këtë lojë një revolucion të vërtetë në industrinë e lojrave indie. Loja nuk ka ndonjë udhëzues zyrtar, më shumë se fituar respektin e tifozëve. Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë vetëm për hapat bazë që çdo përdorues në këtë lojë me siguri do të bëjë dhe si të luajë Minecraft mbi rrjetin.

Luaj në lojë e mirë në internet me kundërshtarët e vërtetë të mrekullueshëm. Adrenalina e lidhur me një lojë të tillë definitivisht ia vlen. Nëse doni të gëzoni lojëra të mëdha multiplayer, dhe në qoftë se ju nuk dëshironi të blini versione të shtrenjta të lojrave, ju mund të përdorni hamachi. Kjo lidhje e dy kompjuterëve është absolutisht e mrekullueshme dhe do t'ju lejojë të luani pothuajse çdo lojë që është projektuar gjithashtu për të punuar në rrjet. Kjo lojë e madhe përdoret nga një numër i madh njerëzish në mbarë botën.

Ju gjithashtu mund të thoni se jo vetëm mikklaft hamachi mund të ofrojë në një formë kaq të mirë. Nevoja e shkëlqyer për shpejtësinë hamachi, sigurisht, do të sigurojë cilësinë dhe shpejtësinë më të lartë të mundshme të lojës. Gara është zakonisht më emocionuese në internet sesa një lojë klasike në të cilën keni imagjinuar kundërshtarë.

Rregullimi i lojës

Përdoruesit fillestar duhet së pari të bëjnë hapat e mëposhtëm:

 1. Rregullo modalitetin dhe opsionet e lojës. Kur të ktheheni për herë të parë në Minecraft, së pari duhet të vendosni se si doni të luani: në një lojë të vetme ose në rrjet. Një lojë multiplayer në të cilën disa lojtarë luajnë njëkohësisht në serverë, është në dispozicion vetëm për llogaritë e paguara.
 2. Përveç kësaj, do t'ju duhet të vendosni cilësimet themelore, të cilat përfshijnë ndër të tjera, nivelin e kompleksitetit dhe cilësimet e zërit.
 3. Loja ka katër nivele të vështirësisë: mbijetesë, krijues, aventurë dhe hardcore. Niveli i vështirësisë ndikon kryesisht nëse monsters ose mobs mund të shfaqen gjatë natës ose jashtë terrenit. Përveç kësaj, në një nivel të vështirë, ju gjithashtu do të takohet me zombies, të cilat mund të shkatërrojnë dyer druri dhe vrasin karakterin.
 4. Në multiplayer mode, ju nuk keni nevojë për të krijuar botën tuaj. Ju mund të bashkohet me lojën e dikujt tjetër. Për të zgjedhur një server multiplayer, ju duhet të shkoni në faqen e internetit të lojës, për shembull, PlanetMinecraft. Pasi të keni zgjedhur serverin në të cilin do të filloni të zhvilloni tokën, mund të vazhdoni me parametrat e lojës në rrjet.

Aktivizo mode multiplayer

Në mënyrë që të filloni të luani Minecraft në rrjet, duhet të bëni sa më poshtë:

 1. Të drejtuar ndeshjen.
 2. Klikoni butonin Edit në këndin e sipërm të djathtë.
 3. Kliko Jashtë.
 4. Futni emrin e serverit të zgjedhur, adresën ip dhe numrin e portit.
 5. Klikoni butonin Add Server.
 6. Ndonjëherë serveri dështon për të filluar lojën herën e parë. Nëse loja nuk u ngarkua, provo përsëri.

Ndoshta gjëja më e rëndësishme në lojë është mbijetesa e natës së parë. E gjithë loja është e ndërtuar mbi natyrën ciklike të ditës dhe natës. Detyra juaj është që të keni kohë për të ndërtuar një strehë para perëndimit të diellit, derisa të shfaqen monsters që janë gati për të vrarë karakterin. Pastaj të gjithë zgjedhin stilin e tyre të lojës, ndërtojnë strategji të veçanta dhe përcaktojnë një plan veprimi. Dikush fokusohet në ndërtimin dhe grumbullimin e objekteve të ndryshme të vlefshme, dikush preferon të përqëndrohet në armë. Kjo lojë është veçanërisht e mirë sepse nuk ka një komplot linear dhe rregulla të qarta të lojës. Gjithkush mund të gjejë në të diçka për veten e tyre.

Duket se të gjithë luan në rrjet, shkoni në server dhe luani veten. Por çfarë të bëjmë në qoftë se në një të vetme, veçanërisht të ngutshme për të drejtuar, dhe me vetëm dikush - gjithashtu. Kjo do të ishte me miqtë, ose të paktën me një. Por për këtë ju duhet të bëni serverin tuaj. Është e mundur dhe e drejtuar në LAN, nëse janë dy ose tre. Në përgjithësi, ka mundësi. Që nga momenti që funksioni multiplayer u shfaq në Minecraft, ishin kryesisht njerëzit që luajtën. Pastaj këta shërbime të plota filluan të krijoheshin. Përveç kësaj, jo të gjitha serverat mund të arrihen nëse loja nuk është blerë. Për më tepër, nëse zyrtarisht duhet të paguani për pjesën e klientit të lojës, atëherë dhoma e serverit fillimisht është e lirë, domethënë, në qoftë se kompjuteri tërheq dhe madje edhe më mirë, nëse ka një kompjuter të veçantë ku mund të instaloni serverin, atëherë ju mund të kryeni një server "adult" të plotë falas, dhe pa shkelur asnjë ligj. Për të luajtur Minecraft në internet falas, dhe pa regjistrim, do të duhet të krijoni serverin tuaj. Këtu janë disa zgjidhje.

Si të luani në rrjet në Minecraft. Krijimi i një rrjeti lokal

Rrjeti lokal do të jetë i përshtatshëm nëse duam të luajmë me një ose dy miq. Sa më shumë njerëz që ne do të lejojmë në lojërat tona, aq më larg shkojmë rrjetit lokal , dhe sa më afër të marrim në serverin e plotë. Rrjeti lokal mund të krijohet:

 • Fizikisht, duke pasur dy kompjutera në të njëjtën dhomë ose ndërtesë, një kabllo rrjeti midis tyre, Wi-fi ose përmes një router.
 • Programet dhe kompjuterët pastaj mund të gjenden në qytete të ndryshme, vende dhe kështu me radhë ... Një rrjet i tillë lokal krijohet duke përdorur VPN, tunneling dhe gjëra të tjera të frikshme. Për qëllimet tona, ekziston një program mjaft i përshtatshëm - Hamachi, i cili merret me tunelet më vete. Gjëja kryesore është që të gjithë pjesëmarrësit kanë versionin e njëjtë të hamachit.

Rrjeti fizik i zonës lokale

Për këtë ju duhet të lidhni kompjuterë për të anashkaluar internetin. Nëse të dy kompjuterat tuaj kanë të njëjtin burim të qasjes në Internet (të njëjtin rrjet Wi-Fi, lidhje kabllore me një router etj.), Atëherë probabiliteti është i lartë, atëherë fizikisht ata tashmë janë në të njëjtën rrjet lokal ose brenda një "nyje të rrjetit". Në atë rast vendosje shtesë , më shpesh, nuk është e nevojshme, i njëjti router është përgjegjës për shpërndarjen e adresave IP. Në rast se dy kompjuterë janë të lidhur direkt me njëri-tjetrin, mund t'ju duhet të konfiguroni manualisht adresat IP.

Pas kësaj, ju mund të drejtoni Minecraft, të krijoni një lojë të rrjetit dhe të fillojnë të luajnë. Lojtarët do të duhet vetëm për të gjetur një server në rrjetin lokal. I vetmi negativ është ngarkesa e lartë në kompjuter shpërndarës ose në pajisje të lëvizshme. Po, me versionet e duhura të Minecraft, ju mund të luani si nëpërmjet smartphone dhe tabletë, vetëm serveri merr shumë burime. Për të zgjidhur këtë problem, serveri është më mirë të caktojë një kompjuter që nuk merr pjesë në lojë.

Rrjet lokal logjik

Hap pas hapi le të kuptojmë se çfarë duhet të bëjmë për të luajtur në rrjetin në minecraft përmes hamachi. Për këtë:

 1. Para së gjithash, ju duhet të shkarkoni hamachi. Lidhu me faqen zyrtare të internetit.
 2. Shkarkoni të njëjtin version në të gjithë kompjuterat, instaloni atë.
 3. Në një nga kompjuterat, mundësisht, vëllimi që do të jetë serveri Minecraft, krijon një lidhje me hamachi. Futni emrin dhe fjalëkalimin e rrjetit për t'u lidhur me rrjetin e pjesëmarrësve të tjerë.
 4. Në kompjuterë të tjerë, tani mund të lidheni me rrjetin e krijuar duke futur emrin dhe fjalëkalimin e duhur.
 5. Tani që lidhja është themeluar, ju mund të drejtoni Minecraft në kompjuterin kryesor dhe të krijoni një botë. Pas krijimit të botës në rrjet. Ne kujtojmë portin që do të përcaktohet në chat kur të hapni botën në rrjet.
 6. Pasi të filloni Minecraft, pjesëmarrësit kopjojnë adresën IP të kompjuterit kryesor (IPV4 - është e lehtë ta kopjoni atë në hamachi), zgjidhni "lidhje të drejtpërdrejtë" me serverin në Minecraft dhe futni këtë IP në fushën e "Adresa e serverit" dhe pas saj, pa hapësirat ":" dhe numri i portit. Pas kësaj, kliko "Connect" dhe të shkoj në server.

Krijimi i një serveri për Minecraft

Nëse doni që 5-10 njerëz të marrin pjesë në lojë, atëherë do të jetë më i përshtatshëm për të bërë një server normal.

Për ta bërë atë të nevojshme

 1. Së pari, shkarkoni pjesën e serverit nga https://minecraft.net/ru/download/server.
 2. Skedari i shkarkuar është vendosur në një dosje të veçantë, e cila në të njëjtën kohë do të jetë rrënja e direktorisë së serverit. Drejtoni skedarin dhe jepni shpaketimet e skedarëve të nevojshëm për të punuar në server.
 3. Serveri është i gatshëm të shkojë. Për ta konfiguruar atë, do të duhet të bëni ndryshime në skedarin server.properties. Ka shumë parametra, por para së gjithash, gamemoda do të ndihmojë , që ju lejon të vendosni modalitetin e parazgjedhur të lojës, listën e bardhë, e cila do të lejojë qasje vetëm tek disa lojtarë dhe max-build-height, kryesisht për të kufizuar ngarkesën në server .

Vlen të theksohet se skedarët në përdorim janë subjekt i ndryshimit dhe ndryshimet që bëni bëhen efektiv vetëm pasi serveri të rifillohet. Prandaj, është më e saktë të ndryshoni cilësimet e serverit kur është fikur.

Si të luani në rrjet në Minecraft. Lidhu me serverin tuaj në Minecraft

Nëse ende duam të lidhemi me serverin tonë nga i njëjti kompjuter në të cilin është në punë, atëherë duhet të fillojmë klientin Minecraft dhe kur lidhemi me serverin, specifikoni localhost ose 127.0.0.1 si IP. Porta e parazgjedhur zakonisht është 25565.

Për t'u lidhur me serverin tuaj nëpërmjet Internetit, është më mirë të kesh një IP statik për të, përndryshe do të duhet të hysh pothuajse çdo herë që të lidhe përsëri adresa e re . Për të përcaktuar adresën IP të serverit (ku të lidhet?), Mënyra më e lehtë është të përdorësh një shërbim online si http://2ip.ru. "Emri i kompjuterit tuaj", i përbërë nga katër seri numrash - ky është adresa juaj IP. Porti për Minecraft është ende i njëjtë - 25565.


Porti për Minecraft është ende i njëjtë - 25565

Nëse serveri lidhet në internet indirekt përmes një router, një router, atëherë ky port mund të mbyllet në router. Në këtë rast, zgjidhja më e mirë do të ishte hapja ose "përpara" e këtij porti në router. Hapja e një porti në një router kërkon qasje në të nëpërmjet ndërfaqes së saj të internetit, dhe nganjëherë shkarkon softuer shtesë.

Në rastin më të thjeshtë, ju mund të shkoni në ndërfaqen e internetit të routerit duke përdorur cilësimet e specifikuara në rastin e saj. Adresa IP mund të ndryshojë, dhe kur të hyjë në vetë ndërfaqen web, identifikimi: admin dhe fjalëkalimi: kombinimet e fjalëkalimeve pothuajse gjithmonë punojnë.

Në varësi të modelit të routerit të versionit të tij të firmuerit, funksioni "forwarding" mund të quhet NAT ose Port Forwarding. Pasi të keni gjetur artikullin përkatës të menysë, duhet të plotësoni fushat e fillimit dhe të fundit të portit me vlerën e dëshiruar (në rastin tonë, 25565) dhe në fushën e adresës IP të specifikoni adresën e kompjuterit që ne përdorim si një server. Konfigurimi i portit është bërë për protokollet TCP dhe UDP. Pas këtij operacioni, serveri duhet të jetë në dispozicion për përdoruesit nëpërmjet internetit.

Në mënyrë që serveri me pjesëmarrje të lartë të punojë në mënyrë stabile, duhet të administrohet, por kjo është një temë e veçantë. Serverat e qëndrueshëm zakonisht nuk bëhen në Windows, por në Linux, dhe ky OS ka shumë funksione. Përveç kësaj, për të ruajtur interesin publik, do të kërkohen moda dhe skripta shtesë. E gjithë kjo do të marrë kohë dhe përpjekje, dhe më shumë se një artikull do të hyjë në përshkrimin e vetë procesit të administrimit.

Video, si të luani në rrjetin Minecraft në smartphones dhe tableta:

Ky djalë mund, dhe edhe ju do të keni sukses.

Ku të lidhet?