+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Parada e Passages - Walking Dead. Episodi 101. Dita e ecjes: Episodi 101. Një ditë e re, The - Author: Alysseum

  1. drejtuesit
  2. prolog
  3. Në pyll
  4. shtëpi
  5. fermë
  6. Dyqani
  7. motel
  8. Në rrugë
  9. Dyqani

drejtuesit

Loja me pamje nga personi i tretë dhe një komplot jo-linear. Varësisht nga veprimet tuaja dhe zgjedhja e frazave në dialog, ndryshimi i pasazhit. Jo të gjitha frazat ndikojnë në kalimin, disa vërejtje ndikojnë në rezultatin në fund të episodit dhe lojës në tërësi. Duke zgjedhur një frazë të tillë, në këndin e sipërm të majtë një mbishkrim shfaqet përafërsisht si në vijim: "Klementina kujtohet." Në kalimin tim, do të përqendrohem në frazat që ndikojnë në kalimin. Dhe zgjedhja e frazave që ndikojnë në komplotin e lojës, do të largohem nga ndërgjegjja juaj. Unë tërheq vëmendjen tuaj për faktin se zgjedhja e frazave është dhënë një kohë të caktuar. Kontrolli i lojës kryhet si nga butonat e tastierës dhe mausit. Për të lëvizur një karakter, përdorni çelësat WASD . Për të bashkëvepruar me objektet është butoni i majtë i miut. Për kopjet e scrolling në dialogs është përgjegjës rrota e miut. Gjithashtu, përdorni timonin e miut për të zgjedhur veprimin që planifikojmë të kryejmë me këtë apo atë objekt. Ruajtja në lojë është automatike.

prolog

Loja fillon me faktin se ne, Lee Everett , po vozisim në një makinë policore si të burgosur. Duke folur me një shofer të zhurmshëm, ne zgjedhim çdo frazë. Përgjatë rrugës, inspekto pasqyrën e pasme. Kur vërejmë një person i cili papritmas shfaqet para kapakut, përpiqemi ta paralajmërojmë policin, por pavarësisht nga rezultati, aksidenti nuk mund të shmanget.

Në pyll

Ne vijmë raundi dhe shikojmë përreth. Ne jemi në një makinë të mbyllur me pranga në duart tona. Shqyrtoni dritaren e djathtë dhe shkundni atë katër herë. Ne afrohemi më afër dritares dhe zvarritemi nga makina përmes saj. Ne ngrihemi në këmbët tona, shkojmë nëpër makinë dhe marrim nga toka pranë makinës fishek . Ne vërejmë në terren teke inspektojë atë dhe të shohë se nuk është e ngarkuar. Ne afrohemi ngushtë me oficerin dhe me rripin e tij heqim bandën e çelësave. Përdorni çelësat në bravë në pranga. Tërhiqni çelësat, ngrini ato dhe ri-aplikoni në bllokimin e prangave të djathtë, dhe pastaj në bllokimin e prangave të majtë. Sa më shpejt që ne të shpëtoj nga prangat, oficer, më saktë, tashmë një mumje, ngre kokën dhe rushes në ne. Prej këtij momenti fillon numërimi. Shpejt zvarritje në makinë dhe kap një armë gjahu. Ne vendosim fishekun në pushkë, por ajo del nga duart tona. Ne zgjedhim fishekun dhe e vendosim atë në pushkë. Qëllimi në kokën e oficerit zombie dhe xhiruar atë. Ne shohim një figurë misterioze në distancë midis pemëve dhe bërtasim në të. Shikoni videon.

shtëpi

Pasi në oborr, ne ngrihemi në shtëpi dhe ecim në derën qelqi të rrëshqitshme. Ne shikojmë në dhomë përmes derës, pastaj trokisim në derë dhe, pa pritur një përgjigje, e hapim atë dhe hyjmë brenda. Inspektoni tërheqjen e fëmijëve në raft në të majtë të derës. Kalojmë në të majtë dhe në pllakën e bardhë shohim një pishinë gjaku. Pasi sheh pellgun, shkoj në kuzhinë. Ne bie, ngrihemi dhe vijmë në frigorifer në këndin e majtë të kuzhinës. Ne e studiojmë shënimin në derën e frigoriferit dhe mësojmë prej tij se ne jemi në shtëpinë Marshall, dhe vetë shënimi i drejtohet infermieres. Hapni sirtarin e tabelës në të djathtë të frigoriferit dhe merrni një radio dore nga ajo. Ne kërkojmë kutitë e mbetura, por ato janë bosh. Ne pimë ujë nga një xhami pranë lavamanit dhe dalim në korridor, ku shkojmë në makinën e përgjigjes dhe dëgjojmë tre mesazhet e mbetura. Nga mesazhet mësojmë se prindërit shkuan për të pushuar në Savannah dhe për disa arsye të pakuptueshme ata nuk lejohen të kthehen. Vajza e tyre e vogël Clementine qëndroi në shtëpi me dado të saj. Pas dëgjimit të mesazheve, ne flasim me Clementina në radio dhe zbulojmë se ajo jeton në një shtëpi pemësh. Në këtë moment ne jemi sulmuar nga zombies. Pas kërkesave në lojë, ne vazhdimisht shtypni butonin "Q", dhe kur shkronja "E" shfaqet në ekran, ne klikoni në tastierë çelësin përkatës "E". Run back, shqip dhe të bien. Ne e rrahim këmbën në fytyrën e një zombi dhe ikim në korridor, ku rënia përsëri. Përsëri kemi rrahur përbindëshin, duke shtypur tastet e treguara në ekran. Ne shohim se si vajza hap derën e xhamit dhe shtrihet diçka për ne. Nga duart e Clementines ne marrim një marr dhe mundim zombies pesë herë. Ne flasim me vajzën dhe pastaj zgjedhim një nga dy cues:

Ne do të kërkojmë ndihmë derisa të jetë e errët.

Dilni prej këtu sapo të dielli perëndon.

Përzgjedhja e frazës ndikon në kalimin. Autori i fragmentit preferonte të priste errësirën dhe zgjodhi përgjigjen e dytë. Ne presim natën në një shtëpi pemësh, dhe në mbrëmje zbresim poshtë. Ne shkojmë rreth shtëpisë në të majtë, hapim portat metalike dhe flasim me policinë. Shikoni videon.

fermë

Pas mbërritjes në fermë, Lee është trajtuar me një plagë në këmbën e tij dhe është hedhur me Clem për të fjetur në hangar. Në mëngjes, Kenny na zgjon dhe e prezanton familjen e tij. Në biseda zgjidhni ndonjë frazë. Duke lënë Clem nën mbikëqyrjen e Katie, ngjiteni ekranin tek traktori. Inspect tractor, duke folur me Sean dhe t'i ofrojë atij ndihmë. Pas prerjes së bordeve, ne kthehemi në vendin ku ka mbetur Clementini dhe ne afrohemi me Kenny, duke riparuar diçka nën kapuçin e kamionit. Ne ofrojmë Kenny ndihmë dhe chat mbi të gjitha temat, duke zgjedhur ndonjë frazat që ju pëlqen. Ne shkojmë në hangar, ku shkëmbejmë disa fraza me Herschel. Duke dëgjuar britmat, dalim nga hangari dhe shkojmë drejt traktorit. Këtu duhet të bëjmë një zgjedhje:

1. Save djalë Dick, ulur në një traktor

2. Ruaj Seanin

Unë, autori i pasazhit, zgjodha opsionin e parë. Ne afrohemi tek traktori, klikoni mbi Dikun dhe pastaj dy herë rrahim zombies prapa gardhit. Shikoni një video në të cilën vdes Sean, dhe ne largohemi nga ferma.

Dyqani

Mbërritja në Macon, ne jemi të sulmuar nga të vdekurit. Nuk dihet se ku erdhi vajza Lilly, na shpëton dhe fillon të blejë. Në një bisedë të gjatë zgjedhni ndonjë frazë. Kur Clementini shkon në tualet, një mumje do ta sulmojë atë. Ne nxitojmë te vajza për ndihmë. Pas rënies, klikoni mbi njeriun e vdekur dhe pastaj shpejt shtypni butonin "Q" në tastierë. Një bisedë e gjatë fillon përsëri me gjithë kompaninë, dhe më pas babai Lilly bie me një atak në zemër. Tani duhet të marrim në farmaci për Nitroglycerin për Larry. Shikoni rreth në dyqan. Në plan të parë vërehet një kuti dhe vështrim në të. Në të majtë të kutisë ne studiojmë një gazetë javore, dhe në raft prapa tij gjejmë një bar.

Ne shohim se si Carla riparon radio. Ne flasim me të dhe ofrojmë ndihmën tonë. Shtypni pranuesin e butonit të energjisë (Fuqia), kthejeni vëllimin (Vëllimi) - në të vërtetë, radioja nuk funksionon! Kthejeni radion duke klikuar butonin e miut në anën e tij të djathtë. Ne e heqim kapakun nga ndarësi i poshtëm dhe shohim se nuk ka bateri thjesht në marrës. Ne premtojmë Karla për të gjetur bateritë dhe pastaj vazhdojmë inspektimin. Ne flasim me Doug, duke ruajtur hyrjen, dhe ne bisede deri tani nuk pajtohemi qe te dalim jashte. Ne studiojmë tabelën e buletinit, që ndodhet prapa Dag dhe kalojmë në pjesën e majtë të dyqanit. Në mur ne i inspektojmë fotot, dhe në raft në të majtë vërehemi në kartolina. Kalojmë disa hapa në të majtë dhe marrim nga rafti një bateri . Ne vazhdojmë në anën e majtë, afrohuni Kenny, Dick dhe Kate dhe bisedoni me ta, duke zgjedhur çdo kopje. Në mur në të djathtë ne inspektojmë disa fotografi të përshtatur. Ne ecim në të majtë dhe, pasi kemi arritur në skajin e raft, shkojmë pas saj. Nga dysheme ne zgjidhni bateri e dytë dhe pastaj flisni me Clem. Ne e trajtojmë vajzën një bar. Nga dyshemeja, në kabinetin e largët, ne zgjedhim një bar tjetër, dhe pastaj ne kontrollojmë ATM në të majtë. Ne kalojmë në të drejtën për Lilly dhe babain e saj, flasim me vajzën, dhe gjatë bisedës zgjedhim ndonjë vërejtje. Ne shkojmë drejt të drejtës për arka dhe në raftin e majtë të saj marrim një bar tjetër. Ne afrohemi me familjen Kenny dhe i japim birit tonë ëmbëlsi. Ne po lëmë për Karla, dorëzojmë bateritë dhe, kur i fut ato në marrësin, klikoni përsëri në radio. Ne përmbysim marrësin, heqim kapakun dhe, duke klikuar mbi bateritë, shkëmbejmë ato. Përsëri, kthejeni marrësin dhe shtypni butonin e energjisë "Fuqia". Dëgjoni stacionin e drejtpërdrejtë të radios. Duke iu drejtuar Lilly dhe babait të saj, ne shkojmë në derën në të djathtë të tyre - kjo është zyra. Ne shqyrtojmë bordet që bllokojnë rrugën për dalje. Ne hetojmë dyshekun, dhe në të djathtë të tij gjejmë dhe marrim një fotografi. Në këtë moment Karla na hyn dhe na ekspozon. Pasi vajza të largohet, ne ndjekim tabelën, zhvendosim bordet që bllokojnë rrugën për të, dhe gjejmë kallam. Tani ne klikojmë në tavolinë vetë dhe së bashku me Clem e zhvendosim atë. Kur vajza e ul gishtin e saj, atëherë shkojmë në kabinetin e djathtë dhe hapet çantë e ndihmës së parë , ne marrim një copë toke prej saj. Ne afrohemi me Clementine, inspektojmë plagën e saj dhe pastaj vulosim me suva. Hapni sirtarin e majtë të tabelës në të cilën është ulur vajza dhe tërhiqni telekomandën nga televizori. Ne përpiqemi të hapim derën në farmaci, por rezulton të mbyllet. Dilni nga zyra, shkoni te Karla dhe bisedoni me të. Në fund të bisedës, Glenn kontakton Clem-in në radio dhe kërkon ndihmë. Ne flasim me Carla dhe shkojmë në motel.

motel

Sapo të arrijmë në motel, do të ketë shigjeta me shkronja në skajet e ekranit. Mos u shqetësoni, ky është kontrolli standard i WASD . Çelësi " A " është përgjegjës për lëvizjen në të majtë, djathtas " D ", përkatësisht në të djathtë. Dallimi në dy çelësat e tjerë: " W " - të rritet, dhe " S " - të përkulesh. Vëreni se nuk mund të largoheni nga strehimi për një kohë të gjatë, përndryshe të vdekurit do të vini re. Ne shikojmë në të majtë duke shtypur butonin "A", dhe zgjidhni një jastëk. Shtypni butonin "D" dhe lëvizni në makinë në të djathtë të murit me tulla. Ne klikojmë mbi çelësin "A" dhe, duke shikuar nga strehimi, përdoreni jastëkun mbi të vdekurin. Hapeni derën e kamionit, tërhiqni prizën e ndezjes dhe pastaj ndërroni levën e marsheve në timonin e djathtë. Ne shtyjmë makinën në shtëpi, duke shtypur një mumje në mur. Ne lëvizim në makinë dhe shikojmë në kabinën e saj duke shtypur butonin "W". Dy herë përdorni shkopin e ndezjes në xhamin e makinës dhe nga ulësja ne marrim një kaçavidë. Kthehuni te muri me tulla duke klikuar mbi butonin "A". Shtypni përsëri çelësin "A" dhe shikoni nga prapa murit me tulla. Ne të drejtuar në van, ne shikojmë nga ana e majtë të furgon, duke shtypur butonin "A", dhe me kaçavidë ne e rrahën njeriun e vdekur dy herë. Me të njëjtën kaçavidë që vrasim, i dyti iu afrua mumit. Ne nxitojmë në marrjen e kamionit që e shtyu njeriun e vdekur në mur. Përdorni një kaçavidë për të vrarë një të vdekur dhe për të marr një sëpatë në mur drejtës së makinës. Në të djathtë të shtëpisë vërehet shkallët dhe shkojmë lart. Ne rrahu me një sëpatë në dy njerëz të vdekur në derë, dhe pastaj ne hedhim poshtë bordit në derë me të njëjtën sëpatë. Hapni derën dhe komunikoni me vajzën e kafshuar. Pavarësisht nga zgjedhja e kopjeve, vajza do të xhiruar veten. Pasi kemi blerë benzinë, ne kthehemi në dyqan.

Në rrugë

Ne flasim me Doug, i cili ruajti hyrjen dhe pajtoheni të dilni jashtë. Nëpër rrugë kemi vërejtur një dyqan me TV, në të cilën është mbishkrimi "Shitje" (Shitje). Ne përdorim telekomandën e televizorit në vitrinë, pas së cilës Doug e ngre dhe fiket në të gjitha televizorët. Disa të vdekur i kushtojnë vëmendje televizorëve të përfshirë, por kjo nuk është e mjaftueshme. Shqyrto zombies mbërthyer nën shtyllën e rënë. E kemi lexuar emrin në distinktiv - është vëlla Li! Përsëri, klikoni mbi të vdekurit e gjallë dhe zgjidhni veprimin me ikonën e fotografisë. Duke bindur Doug se ky zombie ka punuar më herët në dyqan, ne kemi marrë leje për të shkuar në burg. Duke përdorur një sëpatë, ne hedhim poshtë një bllokim nga grilë, dhe pastaj klikojmë në vendin ku mbërthen kyç, me qëllim që të hapet grilë. Me asfalt para grilës, ne heqim tulla dhe hedhim atë në rast TV. Ne vrapojmë tek vëllai i vdekur, e rrahim pesë herë me një sëpatë, pastaj kërkojmë dhe marrim çelësat. Ne kthehemi në dyqan.

Dyqani

Ne shkojmë në zyrë, ku çelësi hap derën në farmaci dhe shkon brenda. Alarmi shkëputet dhe të gjithë të vdekurit në lagje reagojnë ndaj zërit të tij. Ne vrapojmë në derën e përparme dhe ndihmojmë ta mbajmë atë. Kur të hapet dera, shpejtojeni shpejt. Ne kërkojmë Clem të gjejë diçka për të mbyllur derën. Prishni derën përsëri. Shtypni disa herë në çelësin "Q", dhe pastaj klikoni mbi çelësin "E". Nga duart e vajzës ne marrim kallam dhe bllokojmë derën me të. Ne shohim dy burra të vdekur që vjedhin deri në Karl dhe Doug. Ne duhet të zgjedhim se kush do të shpëtojë nga këta dy. Kam zgjedhur Carla sepse ajo me të vërtetë gjuan. Nëse zgjedhja juaj përkon me minierën, atëherë kthehemi në të djathtë dhe marrim një qese nga rafti. Ne hedhim qese Carla. Tani shohim se si zombie merr Clementine. Kemi drejtuar vajzën dhe tri herë kemi rrahur njeriun e vdekur. Ne nxitim përpara në derë, por Larry nuk na lejon. Kur Kenny shtrin dorën, e marrim atë. Pasi të jeni në një vend të sigurt, flisni alternativen me të gjithë personazhet. Shikoni videon përfundimtare për këtë episod.

Tatjana Diamandi