+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Si të dalloni të rreme nga VKontakte origjinale. Si të krijoni një VKontakte të rreme

 1. Pse janë krijuar dhe kush ka nevojë për të?
 2. Si të gjeni vkontakte të rreme apo jo në foto
 3. Po kërkoni një foto në rrjet
 4. Më shumë rreth veçorive avatar në faqet e rreme
 5. hyrje
 6. Përcaktoni moshën e faqes
 7. Duke analizuar dinamikën e aktivitetit të faqes
 8. Autenticiteti i fotove
 9. reagim
 10. Jo, mirë, unë ende dyshoj!

Pothuajse çdo ditë në sasi të mëdha fakes shfaqen në "Contact". Ky koncept vete vjen nga fjala angleze "e rreme", e cila përkthehet si "e rreme" dhe shumë e saktë përshkruan thelbin e këtyre faqeve. Fake janë llogari të rreme, më shpesh të krijuara për njerëzit që nuk ekzistojnë.

Pse janë krijuar dhe kush ka nevojë për të?

Shumë shpesh fakie për reklamat masive të disa vendeve, produkteve, shërbimeve, dhe kështu me radhë. Është shumë e thjeshtë për të dalluar pyetësorët e tillë: në informacionin personal, statusin dhe në mur ju do të shihni menjëherë lidhje me disa grupe ose faqe të tjera. Megjithatë, nganjëherë reklamimi i prezantohet miqve dhe abonentëve të faqes në një formë të mbuluar. Si rregull, në mënyrë që të tërheqë sa më shumë njerëz të jetë e mundur (në fund të fundit, llogaritja në të njëjtën kohë shkon pikërisht me natyrën masive të fushatës reklamuese - ndoshta dikush do të jetë i interesuar në ofertë), ata ngarkoni profilin foto te bukura vajza të zhveshura. Përdoruesit me më shumë ose më pak përvojë të një rrjeti social lehtë mund të dallojnë llogaritë e tilla nga ato reale.

Shumë shpesh ju mund të takoni fakse që imitojnë faqe të yjeve të ndryshëm, politikanëve dhe njerëzve të tjerë të famshëm. Për t'u marrë me këtë problem, zhvilluesit e VK kanë prezantuar një mundësi shtesë: kutitë e kontrollit shfaqen tani në faqen e "origjinaleve", të cilat tregojnë se autenticiteti i faqes është verifikuar dhe konfirmuar. Fakti që llogaria është përdorur nga një person i vërtetë është treguar nga faktorë të tjerë: një vlerësim i madh, i madh në një faqe.

Ka fakes në "Kontakt" të një lloji tjetër. Faqet të tilla janë krijuar posaçërisht për mashtrimin e vlerësimit, duke shtuar një numër të madh miqsh dhe publiciteti. Me faqe të tilla, si rregull, shfaqen disa vështirësi: është mjaft e vështirë të gjesh nëse një person është i vërtetë para jush. Llogaritë e ngjashme janë të regjistruara edhe për reklamat, por jo të drejtpërdrejta. Zakonisht përdoret metoda e dërgimit të mesazheve në të gjitha kontaktet. Për shembull, me ofertën për të marrë pjesë në disa ngjarje.

Fakie amatore në Contact është gjithashtu shumë e zakonshme Fakie amatore në "Contact" është gjithashtu shumë e zakonshme. Ndonjëherë ato krijohen si shaka për të luajtur miq, ndonjëherë për të komunikuar me përdorues të caktuar ose për qëllime të tjera personale. Pyetni miqtë tuaj - ka shumë të ngjarë, shumë prej tyre kanë të paktën një faqe alternative.

Ata që promovojnë grupet shpesh krijojnë bots. Në këtë rast, ata nuk përdorin ndonjë truk për mënyrën se si ta bëjnë një të rreme në Kontakt - nuk ka praktikisht asnjë informacion mbi faqet, fotot, etj. Në fund të fundit, këto profile nuk janë të nevojshme për të bindur dikë për origjinalitetin e tyre, por për mekanizmin të rritet numri i pjesëmarrësve në grupe, abonentë. Një masë e tillë ju lejon të "mashtroni" sistemin dhe të rrisni faqet e nevojshme në vlerësimin e komunitetit të rrjetit social.

Përshëndetje, lexues i dashur i blogut tim. Jam i gëzuar që erdhe tek unë në dritë. Shumë prej nesh kanë ardhur nëpër përdorues të cilët kanë dalë të jenë mashtrues apo thjesht njerëz të shëmtuar që luajnë në nervat e njerëzve të tjerë. Kështu që sot unë do të tregoj mënyra për të llogaritur "faqet e majtë" në QV.

Një numër i madh faqesh të rreme - ky është një nga problemet serioze në rrjetin social "Vkontakte". Në emër të faqeve të rreme, ju mund të shkruani për sulmuesit dhe të gjitha llojet e kundërshtarëve të cilët dëshirojnë të gjejnë disa aspekte të jetës suaj. Kjo është e mbushur me faktin se atëherë një përdorues i rremë mund të shantazhojë një bashkëbisedues naiv me botimin e materialeve komprometuese (korrespondencën personale, fotografitë) rreth tij, ose madje ta vënë atë në tallje të përbashkët. Dashnorët ndonjëherë përdorin për të kryer korrespondenca provokuese në mënyrë që të kontrollojnë bashkëshortin e tyre shpirtëror.

Për fat të keq, edhe terroristët tani po përdorin rekrutimin e bashkëbiseduesve të tyre të rastësishëm, duke komunikuar me ta për një kohë të gjatë në emër të vajzave apo djemve të bukura. Nëse dëshironi të mbroni veten nga komunikimi me njerëz të pandershëm, mbani emrin tuaj të ndershëm, ruani marrëdhënien tuaj dhe nuk jepni dorë për larjen e trurit radikal, ky artikull do t'ju ndihmojë në vetëm një minutë për të identifikuar një faqe të rreme nga llogaria e një personi real që është shtuar në të vërtetë Ju me synime të sinqerta për të komunikuar për jetën.

Si të gjeni vkontakte të rreme apo jo në foto

Avatar është një nga kartat e biznesit të çdo faqeje rrjeteve sociale . Kur një përdorues i panjohur ju shkruan, dhe një vajzë e bukur buzëqesh tek ju nga një foto profili, si mund të mos rezistosh dhe të vazhdosh komunikimin? Dhe nëse jeni një vajzë, duke pritur princin tuaj dhe papritmas merrni një mesazh nga një njeri i mrekullueshëm i bukur, atëherë mendoni se nuk duhet të humbisni një shans të tillë? Kini kujdes! Më shumë gjasa që kjo foto e bukur nuk i përket personit që është ulur në këtë anë.

"Atëherë si të gjesh një VKontakte të rreme apo jo në një foto?" - pyet. Përgjigja është shumë e thjeshtë! Prania e shënimeve publike, regjistrimet në mur, reposts dhe informacione të tjera shtesë nuk tregojnë gjithmonë se llogaria është e rreme. Shpesh, përdoruesit e vërtetë thjesht nuk i bllokojnë faqet e tyre me pajtime dhe publikime. Por shumë për thelbin aktual të faqes do të thonë pikërisht foton në avatar. Për ta bërë këtë, ka disa mënyra të thjeshta që çdo person mund të bëjë dhe që nuk kërkojnë programe të veçanta as pajisje të posaçme.

Po kërkoni një foto në rrjet

Mënyra e parë dhe më e besueshme për të përcaktuar një faqe të rreme nga një foto profili është gjetja e informacionit në lidhje me këtë imazh në internet. Kjo është bërë kështu:

 • Ruaj imazhin për veten (gjithashtu mund të kopjoni adresën e këtij imazhi) dhe hapni "Google - kërko sipas imazhit". Një faqe si ajo më poshtë do të hapet:


Një faqe si ajo më poshtë do të hapet:

 • Klikoni butonin në formën e një aparati fotografik dhe shkarkoni një foto nga një llogari e dyshimtë (ose ngjitni adresën e figurës).
 • Do të hapet faqja e rezultateve. Nëse kjo është një fotografi e një karakteri të famshëm (për faqet e rreme, shpesh përdoren fotografi të aktorëve apo muzikantëve), atëherë Google do të japë emrin e supozuar të pronarit të vërtetë të atij personi. Nëse fotografia është marrë nga një përdorues i rregullt, atëherë rezultati i kërkimit do të jetë një lidhje me faqen e atij personi.


Nëse fotografia është marrë nga një përdorues i rregullt, atëherë rezultati i kërkimit do të jetë një lidhje me faqen e atij personi

Ngjashëm, funksionon kërkimi i fotografive Yandex. Për të gjetur foton që po kërkoni, gjithashtu duhet të klikoni mbi butonin me kamerën dhe të fusni URL-në e avatarit atje.

Siç mund ta shikoni, nëse nuk jeni dembel dhe bëni këto hapa të thjeshtë për të kërkuar një fotografi në internet, mund të konfirmoni se avatari i takon një personi të caktuar dhe të zbulojë nëse bashkëbiseduesi i ri është me të vërtetë ai që pretendon të jetë.

Më shumë rreth veçorive avatar në faqet e rreme

Ndonjëherë edhe një shikim i shpejtë është i mjaftueshëm për të parë një foto "artificiale". Si rregull, fakes mund të përdorë imazhe nga stoqet e fotografive për të dekoruar faqet e tyre. Fotot e tilla dallohen nga ndriçimi i veçantë dhe ndriçimi shumë profesional në kornizë. Fotot e tilla jo-natyrale menjëherë tërheqin vëmendjen.

Në përfundim, unë dua të them se ju nuk duhet të harrojmë për sigurinë tuaj kur takim dhe rrjeteve sociale. Asnjëherë nuk duhet të komunikosh me të huajt për të folur për jetën e tij personale dhe gjithçka që mund të jetë me interes për ndërhyrës. Nuk është gjithmonë e nevojshme të besosh faqet ku në profilin në avatar ekziston një fotografi me njerëz të bukur. Nëse keni dyshime për vërtetësinë e faqes - gjithmonë kontrolloni faqen e rreme, për shembull, me foto.


Nëse keni dyshime për vërtetësinë e faqes - gjithmonë kontrolloni faqen e rreme, për shembull, me foto

Vendos sërën dhe mos harroni të abonoheni në buletinin e blog-it. Keni një ditë të mirë të gjithëve -))).

Juaji me besnikëri, Galiulin Ruslan.

Si për të përcaktuar përdoruesin e vërtetë para jush VKontakte apo jo?

Për shembull, ju i lexoni kritikat për një produkt ose shërbim. Produkti është i lavdëruar, por a është i vërtetë?

Në këtë epokë të mashtrimit në Internet, e kam gjetur të dobishme.

Zëvendësuar, në mënyrë që të mos humbur. Ne lexojmë!

hyrje

Si rregull, njerëzit shpenzojnë shumë pak kohë duke krijuar faqe të rreme. Për shkak të kësaj, për të përcaktuar origjinalitetin e saj është mjaft e thjeshtë .

Më poshtë janë disa hapa për të testuar faqen. Nëse të paktën një prej tyre dështon , atëherë nuk ka asnjë pikë në vazhdimin e kontrollit, faqja ndoshta është e rreme .

Përcaktoni moshën e faqes

Përcaktoni datën e saktë të krijimit të faqes, ne nuk mundemi. Ne nuk kemi nevojë për këtë, kemi nevojë për vlera të përafërta. Ne do ta bëjmë këtë duke përdorur ID-në e faqes. ID - numri rendor i faqes, i formuar pas regjistrimit

Si të gjeni id?

Shkoni te faqja që na nevojitet dhe shikoni në shiritin e adresave të shfletuesit:

Nëse formati është i ndryshëm:

atëherë veprojmë ndryshe. Shko në listën e miqve të përdoruesit:

dhe shikoni ID-në e saj në shiritin e adresave:

Si rezultat, ne morëm një ID prej 80 491 907.

Meqenëse ID është numri i sekuencës së përdoruesit , aq më i lartë vlera e tij, më vonë personi është i regjistruar. Për momentin, vlera më e madhe e ID-së së VKontakte është rreth 183 milionë . Nëse identifikimi ynë është afër kësaj vlere, faqja u krijua relativisht kohët e fundit, ndoshta edhe sot.

Data e regjistrimit, ne mund të përcaktojmë përafërsisht nga syri, duke u fokusuar në ID-në e mëposhtme të rritjes

Pra, nëse keni përcaktuar datën e përafërt të regjistrimit të faqes dhe moshën e saj më pak se gjashtë muaj (për të mos përmendur muajin), atëherë nuk duhet të besoni.

Dhe mos besoni në tregime të ndryshme:

 • " Unë kam regjistruar vetëm me VKontakte" , - të gjithë brezat e rinj kanë qenë prej kohësh të regjistruara këtu;
 • " Mua vjeçare bllokuar, krijoi një të re ", - tani qasja në faqen tënde restaurohet për gjysmë minutë duke përdorur një telefon celular;
 • " Kam krijuar faqen e dytë me qëllim " - kërkoni të parën dhe dërgoni një mesazh nga ai tek ju.

Duke analizuar dinamikën e aktivitetit të faqes

Për të dhënë faqen tuaj një vështrim më të gjallë, të rreme mund të ngarkoni shumë fotografi , si dhe të vendosni shumë shënime në mur . Kushtojini vëmendje datës së vendosjes së tyre . Hapni listën e figurave, i zhdukni ato. Nëse shumica është e ngarkuar në të njëjtën ditë , atëherë lind një dyshim: "Si e ndryshoi një duzinë avatori në një ditë?".

E njëjta gjë mund të bëhet me foto në albume dhe regjistrime në mur. Duhet të shohim se faqja po mbushet gradualisht dhe jo në një ditë .
Natyrisht, nëse faqja është plotësisht bosh, atëherë lind edhe më shumë dyshime.

Autenticiteti i fotove

Fake, si rregull, ngarkimi i fotove të njerëzve të tjerë, i merr ato nga i njëjti VKontakte. Është gjithashtu e mundur me falsifikime të tjera. Nga rimbushja e vazhdueshme e fotografive, cilësia cilësore përkeqësohet dukshëm dhe fillon të shfaqet në pixelat (sheshet e vogla janë të dukshme). Dhe jo, kjo nuk është efekti i kësaj, është një foto e vjedhur. Sepse nëse një person ka ngarkuar fotografi origjinale, cilësia e tyre do të ishte e mrekullueshme.

Një shembull i fotove veçanërisht popullore që i nënshtrohen ngarkimit të shpeshtë:

Një shembull i fotove veçanërisht popullore që i nënshtrohen ngarkimit të shpeshtë:

Gjithashtu, vlen të përmendet se fakes zakonisht kanë të gjitha fotografitë e marra në një kamera profesionale.

reagim

E pra, falsifikimi ynë e ka maskuar mirë faqen e tij dhe ende nuk mund ta kuptojmë nëse është e vërtetë.
Çdo person në Vkontakte ka miqtë e tij ngushtë ngushtë që komentojnë fotot e tij , postoni në mur ose komentoni mbi to . Le të përpiqemi të gjejmë shënime të ngjashme:Nga këto shënime, ju mund të përcaktoni se këta njerëz janë miq të vërtetë , që do të thotë se faqja ka më shumë mundësi reale. POR, komentet e tilla mund të postohen nga i njëjti pronar faqe, por nga fakse të tjera , kështu që ju gjithashtu mund të kontrolloni për vërtetësinë dhe miqtë.

Jo, mirë, unë ende dyshoj!

Ne përdorim artileri të rëndë

Nëse fotot duken shumë joreale, atëherë përpiquni të gjeni kopjimet e tyre në Internet. Ndoshta do të pengohemi tek pronari aktual ... Për këtë, zgjidhni çdo foto nga albumet e përdoruesit, mundësisht të cilësisë më të lartë dhe ruani në kompjuterin tonë:


Për këtë, zgjidhni çdo foto nga albumet e përdoruesit, mundësisht të cilësisë më të lartë dhe ruani në kompjuterin tonë:


Ne kemi marrë rezultatin:


Nëse fotografia nuk gjendet, provoni një tjetër. Ndoshta nuk është aq popullor , ose nuk ka qasje në pronarin e vërtetë, ose është i ngjashëm me fotot e tjera në internet.

Nëse nuk gjejmë ndonjë gjë, apo ende dyshojmë, atëherë provo pyetjen tuaj të rreme. Pyetni ku ai jeton. Nëse ai është nga qyteti juaj, atëherë pyesni disa pyetje rreth vendlindjes së tij, përgjigjet për të cilat çdo banor duhet të dijë: "Kujt i është besuar SUSU monumentit?", "Në cilën ndalesë është rezervuari i monumenteve?".

Dhe shtënë më kontroll - kërkoni të shkruani datën aktuale në një copë letre dhe bëni foton tuaj me të përmes një webcam.

Zakonisht, fakie, çdo kërkesë për të konfirmuar origjinalitetin e faqes suaj është përgjigjur " Unë nuk jam duke shkuar për të provuar ndonjë gjë për ju! Nuk dua, mos beso! ".

Pse janë krijuar dhe kush ka nevojë për të?
Pse janë krijuar dhe kush ka nevojë për të?
Kur një përdorues i panjohur ju shkruan, dhe një vajzë e bukur buzëqesh tek ju nga një foto profili, si mund të mos rezistosh dhe të vazhdosh komunikimin?
Dhe nëse jeni një vajzë, duke pritur princin tuaj dhe papritmas merrni një mesazh nga një njeri i mrekullueshëm i bukur, atëherë mendoni se nuk duhet të humbisni një shans të tillë?
Atëherë si të gjesh një VKontakte të rreme apo jo në një foto?
Si për të përcaktuar përdoruesin e vërtetë para jush VKontakte apo jo?
Produkti është i lavdëruar, por a është i vërtetë?
Në cilën ndalesë është rezervuari i monumenteve?