+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Si të hiqni widget në Android: si të hiqni nga ekrani, si ta shtoni

 1. Menaxhimi i Interfejsit
 2. Shtimi dhe konfigurimi i një widget
 3. Hiq Widgetin

Ndërveprimi me pajisjet Android, ne i përshtatim ato për t'iu përshtatur nevojave tuaja. Në procesin e përdorimit, ikonat e aplikimit dhe widgets shfaqen në ekranin kryesor. Ky artikull është një tutorial i vogël mbi elementët e ndërfaqes. Do të mësoni se cilat janë aplikacionet widget, si t'i shtoni ato, si dhe si të hiqni widget në Android.

Përmbajtja:

 1. Menaxhimi i Interfejsit
 2. Shtimi dhe konfigurimi i një widget
 3. Hiq Widgetin

Menaxhimi i Interfejsit

Referoju Wikipedia për të përcaktuar kuptimin.

Një widget (i quajtur edhe: elementi i ndërfaqes , kontrolli, kontrolli) është një primitiv i një ndërfaqe grafike të përdoruesit që ka një pamje standarde dhe kryen veprime standarde.

Widgetet mund të ndahen në katër grupe:

 1. Elementet e sistemit - ndërfaqes të dizajnuara për të monitoruar dhe kontrolluar sistemin operativ në tërësi dhe gjendjen e elementëve të tij në veçanti. Për shembull: tregues i ngarkimit të baterisë, kohës, gjendjes së rrjetit GSM dhe kështu me radhë.
 2. Zgjerimet janë kontrolle shtesë dhe kontrolle të instaluara nga përdoruesi. Zakonisht përfundojnë në pajisjen tuaj pas instalimit të aplikacioneve. Për shembull: informacion grafik rreth motit, të dhëna për sigurinë e sistemit nga antivirus, shuma e parave në kuletat virtuale WebMoney pas instalimit të një aplikacioni të ngjashëm.
 3. Shells - komponenti vizual, përdoren si një shtesë në shell të instaluar. Në të njëjtën kohë, në sistemin operativ Android mund të ndryshoni gjithçka: nga dizajni i ikonave në desktop, në vetë ndërfaqen në cilësimet.
 4. Shumëfunksionale - kontrolle që përmbajnë disa lloje të informatave funksionale dhe vizuale. Për shembull: ekran auto-rrotullohet, tregues Bluetooth.
 5. Të tjerë - elemente të ndërfaqes që janë të dizajnuara për të dekoruar ekranin e veglës. Zakonisht nuk përmbajnë informata të dobishme.

Shtimi dhe konfigurimi i një widget

Shtesat e disponueshme për ndërfaqen e përdoruesit mund të shtohen si më poshtë:

 1. Zhblloko pajisjen dhe në ekranin kryesor, klikoni në zonën e zbrazët dhe mbajeni për disa sekonda.

  Zhblloko pajisjen dhe në ekranin kryesor, klikoni në zonën e zbrazët dhe mbajeni për disa sekonda

 2. Shko tek seksioni "Widgets".
 3. Zgjidhni njësinë e dëshiruar nga lista dhe tërhiqeni atë në desktop. Për të tërhequr, mbajeni atë me gishtin tuaj, dhe duke e mbajtur atë, tërhiqeni atë në një zonë të zbrazët të ekranit. Ju gjithashtu mund të shtoni duke klikuar dy herë mbi ikonën.

  Ju gjithashtu mund të shtoni duke klikuar dy herë mbi ikonën

 4. Ju mund të lëvizni (ose të ndryshoni madhësinë) në desktop, duke mbajtur ikonën e widget-it për një sekondë.

Disa widgets kërkojnë konfigurimin fillestar. Pas shtimit në desktop, ndërfaqja përkatëse do të hapet, siç është me një orë të dyfishtë.

Hiq Widgetin

Për të hequr widget në android nga desktop, mbani të shtypur ikonën për disa sekonda. Një buton "Fshi" do të shfaqet në krye ose në fund të ndërfaqes. Tërhiqni ikonën atje për pastrim.

Për të hequr një widget nga një smartphone ose tablet, duhet t'i fshini ato në Menaxherin e Aplikimit, në Cilësimet.

Disa widgets janë të lidhura me aplikacionet e instaluara, prandaj ato hiqen së bashku.

Disa widgets janë të lidhura me aplikacionet e instaluara, prandaj ato hiqen së bashku

Widgets të sistemit ose ato që lidhen me aplikacionet e sistemit nuk mund të fshihen pa Rrënjë-drejtat .