+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Алодс Тим го објави анти-стрелецот ФРАГ

Руската компанија Allods Team, позната по мултиплеер Allods Online, го објави својот нов развој - FRAG, кој го нарекува "анти-стрелач". Создавањето на овој проект вклучуваше посебен тим ентузијасти професионалци во тимот на Allods.

"Тимот на игришната поделба на Mail.Ru Group постојано бара големи идеи за нови проекти, и во рамките на компанијата и пошироко. ФРАГ е развој на авторски права со необична игра механика, целосно имплементиран од мал тим. Во 2015 година, кога за првпат слушнавме за концептот на анти-скутер, студиските планови не вклучуваа создавање на нов проект. Сепак, решивме да ја поддржиме ФРАГ и им дадовме на децата можност да ја реализираат својата идеја ", коментира најавата на ФРАГ, Илија Карпински, заменик-директор на насоката на играта Mail.Ru.

Развојот на FRAG останува тајна долго време, бидејќи авторите не сакаа да ја покажат својата експериментална работа пред време.

"Имајќи долгогодишно искуство во индустријата за игри, во одреден момент сакавме да работиме во нов жанр за тимот на Allods. Тогаш идејата за ФРАГ се појави, од самиот почеток направивме проект кој ќе понуди нов формат на играта на стрелецот, ќе се повлече од воспоставените закони на жанрот. Внатре во тимот, му дадовме на играта дефиниција за "анти-стрелач". Тоа ја одразува необичната игра која играчите наскоро ќе можат да ги проценат за себе ", вели Илија Вајсман, проект менаџер за FRAG

На официјална веб-страница претстојните нови производи можат да се регистрираат за да учествуваат во затворено бета тестирање. Деталите FRAG ќе бидат објавени подоцна, но со оглед на искуството на тимот на Allods, кој вклучува соработка со добро познати студија како Obsidian, играта треба да биде многу амбициозна, барем.