+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Дали знаевте дека Наташа Королева има сестра? Еве како таа изгледа и живее сега

Малкумина знаат дека постарата сестра Наташа Королева, Ирина Пориваи, била баран пејач.

На нејзините изведби лесно се собраа цели стадиони. Меѓутоа, наскоро уметникот, зборувајќи под псевдонимот Русија, исчезна.

Светла, далечна пејачка Русија (Ирина ПОРРИ) на нејзиниот пасош беше како два грашок во подот како сестрата на Наташа Королев. Имаше време, тие дејствуваа и заедно - тие одеа на турнеја со програмата "Две сестри" во сите градови и села.

Ниту еден од присутните не се сомневаше дека болниот син ја чекаше дома дома. И сите многу концерти беа потребни само за да платат за неговиот скап третман. И тогаш Русија неочекувано исчезна ...

И тогаш Русија неочекувано исчезна

Во семејството Раш, постарата сестра Ира била издвоена за пејачот, а ѕвездата, парадоксално, била помладата Наташа.

Пред да се појави ѕвездата на руската сцена под името Наташа Королева, нејзината постара сестра Ирина Пориваи веќе беше познат пејач во Украина, која настапи под псевдонимот Русија. Името на сцената (кратко за Ирусија) беше измислена од нејзиниот сопруг Константин Осауленко, кој беше нејзин продуцент и автор на сите хитови.

Среќата на Ирина и Константин изгледаше безобѕирно. Се венчаа, нивната заедничка работа почна да вроди со плод - популарноста растеше. Две години откако се запознале, синот на Володија се родил. За жал, момчето имаше ужасна конгенитална болест - церебрална парализа. Сериозни пари беа потребни за неговиот третман.

Русија ја извлече од својата популарност сè што можеше: даде неколку концерти дневно. Во 1991 година, Ирина и Константин беа поканети во Канада да го снимаат нивниот прв албум. Тие скокнаа на шанса да го однесат детето во странство и да ги покажат на странски доктори.

За да се заработи третманот на нејзиниот син, таа почна да дава приватни часови по пијано. Тоа не донесе многу приход. Еден по друг неуспеси паднаа на брачните другари, вистинската сиромаштија "тропна" на вратата. И тука Русе неочекувано се понуди да работи по професија - диригент во црквата Св. Андреј во Торонто, припадник на Украинската православна црква.

Министрите на црквата видоа дека жената е загрижена за нешто, но тие не прашуваа, разбраа, ако е потребно, таа ќе кажам. И тогаш се случи нешто што толку се плашеа.

"Лекарите ни кажуваа дека ги прекршил сите негови функции, а кога ќе почне да расте, природата едноставно ќе го убие", рече сестрата Наташа Королева Ирина Осаененко во програмата "Вечерва" со Андреј Малахов. "Но, ние не сакавме да веруваме дека најмногу непоправлива може да се случи со нашиот син".

Но, ние не сакавме да веруваме дека најмногу непоправлива може да се случи со нашиот син

Единаесет години, семејството се бореше за животот на Володя. "Бевме само на турнеја во Канада, а Ира и Костја дојдоа на нашиот концерт", се присетува Наташа Королева. - И ме викаат од Киев и велат: "Наташа, Вова нема повеќе". Не само што морам да одам на сцената после тоа, морам да кажам на мајка ми дека нејзиниот син е мртов ... Тогаш излегов и пеев песна за ластовичка. Значи Вова на надгробната плоча и вели: "Проголтај, проголтај, ти кажуваш здраво ..."

По смртта на Вова, Ирина не можеше да се опорави долго време, нејзините роднини се плашеа дека би можела да изврши самоубиство. И тогаш мајката на Ирина, Људмила Поривај, ја убедила ќерката да има второ дете. Матви е роден како целосно здраво бебе, но на четири години, лекарите му го дијагностицирале аутизмот. Сега момчето е веќе дванаесет години.

Подоцна, во 2014 година, Наташа Королева на нејзината Фејсбук страница објави "видео-извештај" за фотосесијата на нејзината сестра:

"Наталија Роднулија! За оваа фотосесија ме вративте на мојата младост, на моите омилени песни, на мојот творечки живот, каде што бев многу среќен! Ви благодариме! Вашата Русија ", коментираше со благодарност Ирина Осаененко, која настапи на сцената со псевдонимот Русија, таков подарок од нејзината сестра.

"Родителите на таквите деца можат само да сочувствуваат, јас тоа го знам сам", вели сестрата на Наташа Королева Ирина Осаененко. - Физички, ова е нормално убав момче, но за животот тој е сосема несоодветен, има сосема поинаква перцепција. Тоа е страшно, се разбира. "

И покрај ваквите тешки тестови кои паднаа на нејзината тежина, Ирина ризикуваше повторно да стане мајка. Пред десет години, таа и нејзиниот сопруг имале ќерка, Соња. Таа е апсолутно здрава девојка. "Колку убаво се случи тоа! - вели Ирина. - Мотиа има Соња, и таа многу го сака. И јас разбирам дека ако нешто се случи со мене, синот нема да остане сам на овој свет, има сестра ".

"Секој ден е нов проблем. Но веројатно овие деца се дадени за да не сменат. Минувајќи низ тешкотии, се менуваме на подобро ", објасни сопругот на Ирина.

Тетка на ѕвездата Наташа Королева му помага на момчето да се бори. Таа плаќа за скап третман, и се надева дека животот на Ирина конечно може да се подобри.

Извор на