+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Како да менувате канали без далечински управувач

 1. Знаци за блокирање на телевизорот
 2. Што да правам
 3. Други причини
 4. Ќе ви треба

Многу од телевизорите денес имаат функција за заклучување. Ова е неопходно за да се ограничи пристапот на децата до често гледање телевизија.

Ако конзолата е скршена, тогаш можете да ја купите на страницата http://pultok.com.ua/pulty-du-televizor/. Но, понекогаш се случува телевизор случајно да е заклучен, но нема далечинска контрола. Во овој случај, треба да преземете неколку акции.

Знаци за блокирање на телевизорот

Со она што точно е на ТВ екранот, можете да одредите дека е заклучено и што точно доведе до заклучување.

Понекогаш екранот станува сина и покажува дека мора да внесете PIN код. Се појавува "клучна" слика - ова јасно укажува на таков проблем.

Често заклучувањето се случува од множество на случајни комбинации на контролниот панел. Ова може да предизвика проблеми со каналот, во кој случај треба да ги наместите каналите.

Што да правам

Еве некои дејства кои ќе му помогнат на отклучувањето на телевизорот без користење на далечинскиот управувач:

Упатства за студија. Понекогаш инструкциите може да покажат што да прават во такви ситуации;
ако нема инструкции, тогаш треба да запомните што дејствувало до блокирање на ТВ-уредот;
ако не можете да направите ништо, екранот сеуште е заклучен, треба да го повикате волшебникот.

Кога ќе го изгубите далечинскиот управувач, најчесто треба да купите "мајчин" далечински управувач на телевизорот. Ова е единствениот начин за враќање на далечинскиот пристап до уредот. Универзално далечинско во повеќето случаи не е соодветно.


Ако телевизорот не реагира на сигналот на далечинскиот управувач, тогаш ова покажува дека контролниот панел не успеа.

На некои телевизори, можете да притиснете со комбинација на копчиња (доколку има копчиња). Користејќи го истовремено стегање, можете да го вклучите "Мени" и да направите некои поставки.

Други причини

Друга причина за блокирање може да биде неуспехот на меморија или ТВ поставувања. Во овој случај, треба да го промените фирмверот. Ова треба да го стори специјалист.

Вреди да се напомене дека во повеќето случаи е речиси невозможно да го отклучите телевизорот без помош на далечинскиот управувач. Ова само ќе ви помогне ако ТВ заклучувањето не е поврзано со технички дефекти.

Ако работи само еден канал, тоа укажува на неуспех во каналите. За да го направите ова, едноставно преконфигурирајте ги каналите.

Ако во куќата нема луѓе кои ја разбираат технологијата, тогаш најдобриот начин за поставување и отклучување на телевизорот е да му го довериме на професионалец.

LCD телевизорот не реагира на далечинскиот управувач

Практично секој модел на современа телевизија е опремен со далечински управувач. далечински управувач што му дава пристап до корисникот напредни поставки Во прилог на далечинско префрлување на јачината на звукот и каналите.

Ќе ви треба

Водич за вашата телевизија.

Спонзорирано со ставање на P & G статии на "Како да префрлувате канали без далечински управувач" Како да ја отстраните заклучувањето на ТВ Како да ги прилагодите сателитски канали Како да ја прилагодите бојата на телевизорот

Упатство


Пронајдете ги копчињата за канали и звуци на предниот дел од телевизорот. Повеќето модели го поддржуваат присуството на едноставни ТВ контролни копчиња без учество на далечинскиот управувач, но тие не се секогаш видливи на прв поглед. Исто така, побарајте копчиња на левата или десната (поретко) страна на телевизорот. Преклопувањето исто така може да биде достапно од дното на предната плоча на ТВ-кабинетот. Бидејќи тука сè е индивидуално за секој модел, погледнете го упатството за корисникот што доаѓа со комплетот, доколку го има, или нарачајте го на официјалната веб страница на производителот. Ако далечинскиот управувач не работи за вас, однесете го во продавница за поправка или купете нова во продавници за продажба на домашни апарати или нарачајте ги на интернет. Можете исто така да пробате да користите далечински управувач од друг модел или производител за да ги менувате каналите и нивото на јачината на звукот; повеќето од нив се вклопуваат заедно. Исто така, честопати можете да користите дистанции не само од телевизори, туку и од музички центри , DVD плеери, ресивери, видеорекордери и така натаму. Ако не можете да го најдете вашиот модел на далечински управувач во продавници, можете да нарачате онлајн или да ја организирате испораката со локални продавници што продаваат домашни апарати. Ако треба да се префрлите во AV режим без далечински управувач, забележете дека е малку веројатно оваа акција ќе ви бидат достапни од панелот на предната или од страна на телевизорот. Единствено можно е да се напојуваат 12 V на осмиот игла на SCART конекторот, ако е обезбедено од вашиот модел. Бидете внимателни овде и бидете сигурни дека ги имате потребните вештини за да ја извршите оваа операција. Колку е едноставно

Други поврзани вести:


Пред неколку децении, далечински управувач се појави на пазарот. Денес е тешко да се замисли телевизор кој треба да се вклучи со помош на копчиња на панелот. Филипс е ангажиран во производството на далечински управувачи за телевизори, DVD плеери и друга опрема. Остатоци


Прилагодување на бојата на телевизорот во повеќето случаи се јавува кога го користите далечинскиот управувач. Често уредувачка функција на овој параметар не е достапна од панелот на самиот уред. Ќе ви треба - далечинскиот управувач; - настава. Спонзор за поставување на P & G


Каналите на ТВ не секогаш одат по редоследот по кој би сакале да ги видиме, па затоа постои специјално мени рачни поставувања . Ќе ви треба пенкало; - лаптоп. Спонзорирано со ставање на P & G статии на "Како да ги конфигурирате каналите" Како да поставите ТВ канали Како


На многу ТВ-модели обезбедени посебна функција заштита на деца, се активира со одредена комбинација на копчиња на далечинскиот управувач и се исклучува на ист начин. Ќе ви треба - далечинскиот управувач; - настава. Спонзорирано со ставање на P & G статии на тема "Како да се отстрани бравата


Каналите за подесување се појавуваат на различни телевизори во приближно истото сценарио, истото важи и за производителот на Sony. Каналите за подесување на некои модели се изведуваат без помош на далечинскиот управувач. Ќе ви треба - настава; - далечински управувач. Поврзани написи за спонзор на P & G


За да префрлите канали на далечинскиот управувач на телевизорот постои посебен нумеричка тастатура . Вметнува податоци за префрлување на канал различни начини . Ќе ви треба - далечинскиот управувач. Спонзорирано со ставање на P & G статии на "Како да поставите префрлување на канали" Како да декодирате канали Како


Во отсуство на далечински управувач, можно е да се отстрани заштитата од деца само со давање на ТВ на специјалисти. сервисни центри . Истиот систем за заштита на деца подразбира внесување на специфичен код за заклучување за да гледа телевизија, која често подоцна предизвикува одредени

Практично секој модел на современа телевизија е опремен со далечински управувач, кој му дава на корисникот пристап до дополнителни поставки, покрај далечинското префрлување на јачината на звукот и каналите.

Ќе ви треба

 • - Водич за вашиот телевизор.

Упатство

 • Пронајдете ги копчињата за канали и звуци на предниот дел од телевизорот. Повеќето модели го поддржуваат присуството на едноставни ТВ контролни копчиња без учество на далечинскиот управувач, но тие не се секогаш видливи на прв поглед.
 • Исто така, побарајте копчиња на левата или десната (поретко) страна на телевизорот. Преклопувањето исто така може да биде достапно од дното на предната плоча на ТВ-кабинетот. Бидејќи тука сè е индивидуално за секој модел, погледнете го упатството за корисникот што доаѓа со комплетот, доколку го има, или нарачајте го на официјалната веб страница на производителот.
 • Ако далечинскиот управувач не работи за вас, однесете го во продавница за поправка или купете нова во продавници за продажба на домашни апарати или нарачајте ги на интернет. Можете исто така да пробате да користите далечински управувач од друг модел или производител за да ги менувате каналите и нивото на јачината на звукот; повеќето од нив се вклопуваат заедно.
 • Исто така, често за да се префрлат каналите, можете да ги користите конзолите не само од телевизори, туку и од стерео, DVD плеери, ресивери, видеорекордери и така натаму. Ако не можете да го најдете вашиот модел на далечински управувач во продавници, можете да нарачате онлајн или да ја организирате испораката со локални продавници што продаваат домашни апарати.
 • Ако треба да се префрлите во AV режим без далечински управувач, забележете дека ова дејство е малку веројатно да ви биде достапно од панелот на предната или од страна на телевизорот. Единствено можно е да се напојуваат 12 V на осмиот игла на SCART конекторот, ако е обезбедено од вашиот модел. Бидете внимателни овде и бидете сигурни дека ги имате потребните вештини за да ја извршите оваа операција.
 • Оценете ја оваа статија!