+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Уметникот бои џиновска борба, додавајќи херој на ден

Британскиот мултипликатор создаде слика која ги тера корисниците нервозно да го гледаат со часови, бидејќи се менува секој ден. Платното прикажува голема битка кај каубои, спортисти, роботи, волшебници, духови и многу други, а за 73 дена уметникот секој ден додава нов лик на битката. Тој нема да запре, а во меѓувреме, неговата слика се претвора во вистински лавиринти, каде што е речиси невозможно да се најде.

Британскиот сценарист, режисер и аниматор Том Гранд одлучи да ги исфрли неговите уметнички вештини и избрал метод кој бара конзистентност, упорност и посебни волнички напори, бидејќи мултипликаторот учествувал во кампањата повеќе од седумдесет дена, чиј автор е.

Читај на Medialeaks: Детето случајно се најде клипер и неговата мајка до солзи. Но, семејството ќе може да заштеди на шампони.

Том ја објави својата одлука на Твитер на 1 јануари 2018 година. Уметникот напишал дека го започнал предизвикот, чија главна состојба би била создавање на еден цртеж дневно. Сепак, секој следен цртеж ќе го надополни претходниот, така што на крајот Том ќе има гигантска слика, каде што сите ликови се меѓусебно поврзани. Темата на цртежите е многу едноставна - "борба".

Сите работи Том подигнати на Твитер. Првиот лик на идната огромна платно била девојка во каубојска шапка. Таа започна голема цртана битка, удирајќи еден дечко со ланчаници.

Таа започна голема цртана битка, удирајќи еден дечко со ланчаници

Следниот ден се покажа дека дечкото со nunchucks страдаше од добра причина, бидејќи тој напаѓа човек со очила кои снимале ласерски зраци.

Следниот ден се покажа дека дечкото со nunchucks страдаше од добра причина, бидејќи тој напаѓа човек со очила кои снимале ласерски зраци

Кој на третиот ден ја лиши последната нога на милитантите пирати.

Кој на третиот ден ја лиши последната нога на милитантите пирати

И не само неа.

И не само неа

Сепак, спортистот, исто така, го добил она што го заслужил.

Сепак, спортистот, исто така, го добил она што го заслужил

Сликата се развива брзо, а десеттиот ден беше можно да се снима акциски филм. Том претходно видел слични хеленджи, но никогаш не учествувал во нив, бидејќи други уметници насликале такви слики неколку години, признал во публикацијата Досадно панда . Но, овој пат мултипликаторот одлучи да ја собере волјата во тупаница и да го повтори подвигот на неговите колеги.

Но, овој пат мултипликаторот одлучи да ја собере волјата во тупаница и да го повтори подвигот на неговите колеги

Сум видел еден куп други уметници, како што е Ентони Кларк, кои го направија цртежот на еден ден предизвик и се сликаа во изминатите неколку години, и сакав сам да го пробам.

Неколку пати Том заборавил да привлече нов лик и набрзина додаде ажурирање на сликата на Твитер за неколку секунди пред полноќ. Сепак, тој секогаш се справил, и на дваесеттиот ден се појави на неговиот твитер.

Навистина е тешко да не се повторуваат идеите и позициите.

Том дури имаше и неговите омилени меѓу ликовите. Ова се два мали духови кои имаат знак кој вели "Место на слетување" во (уште) горниот лев агол на сликата. Тие се појавија на 23-тото ажурирање на сликата, а од триесеттиот веќе добиле непослушни роднини.

Тие се појавија на 23-тото ажурирање на сликата, а од триесеттиот веќе добиле непослушни роднини

Моите омилени се духовите на бебињата кои имаат знак на врвот на сликата. Тие се кул.

Четириесеттата слика беше веќе шесткатна.

Со шеесеттата слика, хероите имале свој дом-тенк. Сега тие дефинитивно имаат нешто да се борат.

Во прилог на луѓе и духови, платно на Том имаше борење волшебници, диносауруси, човек-змија и многу оружје. Можете да се обидете да го најдете сето тоа сами, а исто така најдете 72 разлики помеѓу првите и 73 (досега последни) обрасци. И ако излегува дека е тешка задача, можете да практикувате да најдете панда меѓу снежните или мечка меѓу елени во слатки (и многу збунувачки) Арта од унгарски уметник .

Ако вашите очи се болни од сите овие борби, ги собравме сите слики во една анимација. И тоа покажува колку големи промени се случиле во текот сите предизвици на Том.

На крајот, гледачите ја најдоа сликата на Том доста одлична. Но, не поради повредите што ги карактерираат ликовите, туку поради потенцијалната големина на платно. Со правилниот ентузијазам на Том, сликата на битките може дури и да ја надмине големината на гигантскиот Кракен откриени од истражувачи непознати на Google Maps.

Во меѓувреме, Том не планира да престане, бидејќи зема пример од уметници кои сликаа такви "продолжени слики" веќе неколку години. Можеби самиот аниматор сака да стане пример за некои мрзливи. Сепак, тој е малку веројатно дека ќе успее, бидејќи по отворањето на еден црвенокосач, уметниците повеќе не мора да загатват над ликовите за нивните слики, туку едноставно можете да создадете уникатна брада, бум, модел и многу други користејќи компјутерска програма .