+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Зошто не се скрши Денвово, Кинезите молчат и нема игри на торенти

Уште еднаш, Денуво ја покажа својата сила и што е во можност - скоро сите модерни проекти на ААА, со оваа заштита, не ги посетија (и веројатно нема да ги посетат оваа година) торенти.

„Пиратите“, секако, нема да умрат од глад - сите нови производи не ги затвора Денво и, уште повеќе, не сите се барем некако заштитени. Сепак, тешко е да се каже дека големите игри од оваа и минатата година се даваат без борба. Во 2015 година, годината Денуво и ДРМ блокираа многу големи игри , од кои некои воопшто не попуштија.

3DM некако ги исплаши пиратите изјави во дух на „пробиени игри во иднина и целосно исчезнуваат“. И сè е сосема логично: растечките трошоци за хакирање на една игра само се зголемуваат секој пат. Имајќи предвид дека за секоја нова ви требаат 2-3 месеци работа, а вкупниот проток на заштитени играчки само се шири, на крајот ќе го добиете следново: само нај-и-само ќе скрши огромно заостанување.

Со ознаки: кога е хакиран Денвово, Doom 2016, Хитман, ФИФА 16
Со ознаки: кога е хакиран Денвово, Doom 2016, Хитман, ФИФА 16

Во 2016 година, веројатно нема да очекуваме вакво нешто, но апсолутно дури и поголеми игри ќе добијат Денво. Почетокот, генерално, веќе е направен: Само причина 3 , Хитман 2016 година , Rise of the Tomb Raider и Далеку плачеш примарен - ги заобиколија апсолутно сите пирати. Сè уште не е јасно дали да ги скршиме, и дали ќе се скршат. Навистина, на почетокот на годината еден од главните снабдувачи на „квадри“ наведено дека сакаат да остават синглови за оваа година, како да се за експеримент.

„Штотуку се одржа групна средба. Започнувајќи со кинеската нова година [8 февруари], 3DM ќе престане да хакерира игри кои се дизајнирани само за единечен премин. Willе ја следиме состојбата во текот на целата година за да процениме дали ќе се зголеми продажбата на игри “.

Во моментот, се знае дека Денуво веќе е присутен ново дооМ како и посета Огледало катализатор , ФИФА 16, Масовен ефект Андромеда па дури и Total War: Warhammer , кои дури би биле лансирани без заштита ... Можно е и другите големи игри на ААА кои се подготвуваат за пуштање оваа година, да добијат дополнителна заштита и нема да бидат разбиени на крајот.

Можно е и другите големи игри на ААА кои се подготвуваат за пуштање оваа година, да добијат дополнителна заштита и нема да бидат разбиени на крајот

Всушност, резултатите од Денуво веќе можат да се видат на популарните тренери на torrent - големи вести за игри веќе го заборавија патот до таму. И сето тоа ја пополнува празнината - ова се проекти со скромни размери, принципиелен одбивачи, инди игри и пакувања со ГОГ.

* * *

За жал за пиратите, не се привлекува најдобрата иднина. Мислам дека во 2016-та година ќе има доволно бесплатни игри за заштита, но повеќето големи проекти ќе бидат „затворени“ за 100%.

Не сакам да размислувам за 2017 година и сè уште не е јасно како широко распространетата употреба на заштита ќе влијае на перформансите на современите игри - денвуво јасно не ги прави полесни за оптимизација и развој. Но, ако се оди добро, тогаш наскоро ќе дојде до вистината за пиратеријата на игри. И сè што останува е само сува страница на Вики, во која главните причини за смрт се прикажани во три параграфи.

И сè што останува е само сува страница на Вики, во која главните причини за смрт се прикажани во три параграфи