+38 (093)  990-30-70

Новости

Увлекательные походы

Многие уже давно запланировали туры, поездки, походы и посещения уникальных мест, чтобы отправиться туда в пору отпусков. Существует масса предложений от организаторов, которые привлекают своими особенностями.

Хорошая туристическая компания

Сначала подошел к концу минувший год, а теперь и рабочий сезон, также приближается к своему завершению. Чем же заняться в пору отпусков? Таким вопросом задается большинство людей, которые весь год

Лечение алкоголизма
Проблема алкоголизма является неким камнем преткновения для славянского народа. Выпить наши люди любят и по праздникам, и из-за горя. Расчет за работу часто до сих пор осуществляется через естественный

Клиника лечение алкоголизма
Как известно, вечных двигателей не бывает, но все моторы разные – модели силовых агрегатов современных автомобилей обладают различным сроком службы, и к тому же у них есть свои характерные неисправности.1

Детский салон Масик
“Найти хорошего стилиста намного труднее, чем успешно выйти замуж”, — утверждают француженки. Итак, вы впервые пришли в салон, сели в кресло, и мастер предлагает вам помыть голову, даже не притрагиваясь

Кодирование от алкоголизма отзывы
На протяжении всей своей жизни люди подвергаются разного рода искушениям и, поддаваясь им рискуют впасть в тяжелую зависимость. Например, чрезмерное потребление спиртных напитков, может привести к алкоголизму,

Суши
Приготовление новых блюд всегда доставляет небольшие трудности, ведь возникает множество вопросов в связи с новым рецептом. Потребление таких блюд также требует не только любознательности, но и определенного

Кухни на заказ Москва
Определить, что родная кухня созрела для замены, очень просто. Если бросается в глаза так называемая «сборная солянка», - мебель из разных комплектов, да еще и потрепанная жизнью, если на лицо облупившиеся

Небидо
Эндогенный тестостерон является самым важным андрогеном в мужском организме и синтезируется, главным образом, в яичках и, в меньшей степени, в коре надпочечников. Тестостерон отвечает за формирование

Цена в официальном интернет-магазине
Если хотите повысить свой профессиональный уровень, вам необходимо браться за сложные заказы. Однако сначала проанализируйте, стоит ли затраченное время заработанных денег: чем дольше вы будете вникать

Королевский бал у Вас дома

Çfarë është një rajon në DotA?

Turneu vjetor nga Valve, International, është shërbyer si një version sportiv i Lojërave Olimpike

Turneu vjetor nga Valve, International, është shërbyer si një version sportiv i Lojërave Olimpike. Megjithatë, ndërsa në Olimpiadë ekzistojnë kufizime lidhur me shtetësinë e pjesëmarrësve, në DotA këto kufij janë shumë më të paqartë.

Ekipet nga katër rajone - Amerika, Azia Juglindore, Evropa dhe Kina konkurrojnë për të drejtën për të marrë pjesë në Major ose TI. Megjithatë, shumica e këtyre garave janë në internet. Komandat, në shumicën e rasteve, janë të kufizuara për ato. pjesë - ping. Për më tepër, vendimi për pjesëmarrjen e tyre në kualifikimet rajonale merret direkt nga Valve.

Për Valve, ndarja rajonale ishte kryesisht e lidhur me logjistikën e ngjarjeve, sesa me një përpjekje për të zhvilluar nivelin e lojës në mbarë botën, duke ofruar kushte të barabarta për të gjitha rajonet. Ekipet mund të përfshijnë lojtarë të kombësive të ndryshme dhe organizata që përfaqëson ato mund të vendoset në një kontinent tjetër. Këta faktorë e bëjnë përkufizimin e rajonit "shtëpi" të ekipit një detyrë shumë të vështirë. Për shembull, kompleksiteti është një organizatë shumë e vjetër amerikane, por në këtë ekip kishte tre lojtarë nga Suedia në TI. Përbërja e Chaos Digital në TI6 përfshinte një ukrainas, një amerikan, një sirian, një danez dhe një maqedonas. Në këtë rast, të dyja ekipet konsiderohen si amerikane dhe kanë marrë pjesë në kualifikimet amerikane.

Kufizimet rajonale bëhen edhe më të paqarta kur ekipet fillojnë të lëvizin në mënyrë specifike në rajone të tjera për një periudhë kualifikimi në mënyrë që të kenë shanse më të mëdha për sukses.

Në një intervistë me SingSing on Dotablast , ai u përgjigj me ndershmëri se përse ekipi evropian Kaipi vendosi të luante në Kualifikimet e hapura amerikane për Major Boston. Ekipet amerikane janë më të dobëta. "Niveli i lojës është më i ulët. Vetëm shikoni: edhe tetë skuadra nuk kanë kualifikime të mjaftueshme rajonale," shtoi ai.

Niveli i ulët i lojës në Amerikë është një sekret i njohur. Ekipi ProDota i shpallur dëshira për të luajtur në kualifikimet amerikane, duke iu referuar pandershmërisë së sistemit, një e keqe e ekipeve nga rajoni evropian dhe "një ndryshim i dukshëm në nivelin e lojës mes Evropës dhe Amerikës". Në Amerikë, jo vetëm janë më pak skuadra, por niveli i tyre i lojës është dukshëm më i ulët. Ekipi ProDota me lehtësi fitoi kualifikimin e hapur, por humbi në ruletin kryesor.

Ekipi Sekret gjatë kualifikimeve për TI6 në të njëjtën mënyrë mori vendimin për të marrë pjesë në kualifikimet evropiane. Duke luajtur në Amerikë, ata do të duhet të takohen me Geniuses keqe, ndërsa ende në fazën e përzgjedhjes së hapur për ekipet. Pa dyshim, të dyja skuadrat janë më tepër një përjashtim - ekipe të tilla rrallë bien në kualifikime të hapura.

Kualifikimet e hapura premtojnë se secili ka një shans për të hyrë në International. Në realitet, ky shans është tepër i vogël. Fituesit pothuajse gjithmonë vijnë nga ekipe të famshme, të cilat për ndonjë arsye nuk mund të marrin një ftesë të drejtpërdrejtë. Ndonjëherë arsyeja është shumë e merituar - ekipi nuk mund të provojë veten në pushim midis turneve të mëdha. Dhe ndonjëherë nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme në rrjetin e turneut.

Për shkak të kësaj, shumë ekipe të vjetra profesionale gjejnë veten në kualifikime të hapura, ku shkatërrojnë të gjitha shpresat e ekipeve të reja. Kush e di se sa lojtarë potencialisht të talentuar ishin të zhgënjyer në DotA pasi ata shkuan përmes Ekipit Sekret dhe Geniuses Evil në Evropë dhe Amerikë? Përveç kësaj, lind pyetja: a ka rëndësi që këto skuadra të kenë humbur mundësinë që të deklarohen duke humbur me një ekip nga një rajon tjetër?

Konkurse duhet të sjellin një konkurrencë të shëndetshme. Ka një arsye pse rajonet ping-kufizuara si Azia Juglindore dhe Amerika e Jugut zakonisht kanë performuar më keq në turnetë LAN ndërkombëtare. Ata mund të praktikohen vetëm mes tyre. Edhe ekipet kineze që jetonin historikisht jashtë botës së jashtme filluan të kuptonin nevojën për të konkurruar me ekipet nga rajonet e tjera. E njëjta gjë vlen edhe për Azinë si tërësi: ekipi korean MVP Phoenix është bërë përfaqësuesi më i fortë i Azisë Juglindore në LAN ndërkombëtare në dy vitet e fundit, kryesisht për shkak të përvojës së turneve ndërkombëtare.

DotA është e njëjtë kudo, pavarësisht nga rajoni në të cilin është luajtur. E megjithatë, secili rajon ka specifikat e veta. Përkundër faktit se kufijtë aktualisht janë shumë të paqartë, secili rajon mban unike të vet. Kjo është e qartë për çdo lojtar që ka luajtur në rajone të ndryshme. Kinezët luajnë një DotA, evropianët luajnë një tjetër, CIS luajnë të tretën. Ping krijon një lloj "kufij natyror" ndërmjet rajoneve, duke lejuar që identiteti rajonal të zhvillohet më tej, pavarësisht faktit që të gjitha ekipet mësojnë nga njëri-tjetri.

Një nga problemet e zgjidhura nga ky sistem ishte se rajonet u kuptuan në mënyrë të gjerë. Rajoni Europian përfshinte Evropën dhe CIS-in; Amerikano-Jug dhe Amerikën e Veriut. Azia Juglindore vazhdon të përfaqësohet nga Malajzia, Filipinet, Koreja, etj, por, me sa duket, hapat e parë drejt ruajtjes së identitetit ende po ndërmerren.

Për momentin, rajoni "shtëpi" i ekipit është rajoni ku ekipi ka pingun më të ulët. Ping i ulët është jetik gjatë kualifikimeve bazë, edhe pse ekipet shumë të forta mund të injorojnë vonesa të vogla gjatë lojës kundër kundërshtarëve të dobët. Gjendja e kualifikimeve të hapura në këtë moment është shumë e ndryshme nga ajo që ishte më parë. Para se kualifikimet të ishin një shans për ekipet e reja të deklaronin veten. Tani është një mënyrë për ekipet më të fuqishme të injorojnë problemet me sistemin ekzistues dhe një çekuilibër në numrin dhe cilësinë e ekipeve në rajone të ndryshme.

Kush e di se sa lojtarë potencialisht të talentuar ishin të zhgënjyer në DotA pasi ata shkuan përmes Ekipit Sekret dhe Geniuses Evil në Evropë dhe Amerikë?
Përveç kësaj, lind pyetja: a ka rëndësi që këto skuadra të kenë humbur mundësinë që të deklarohen duke humbur me një ekip nga një rajon tjetër?