+38 (093)  990-30-70

Новости

Увлекательные походы

Многие уже давно запланировали туры, поездки, походы и посещения уникальных мест, чтобы отправиться туда в пору отпусков. Существует масса предложений от организаторов, которые привлекают своими особенностями.

Хорошая туристическая компания

Сначала подошел к концу минувший год, а теперь и рабочий сезон, также приближается к своему завершению. Чем же заняться в пору отпусков? Таким вопросом задается большинство людей, которые весь год

Лечение алкоголизма
Проблема алкоголизма является неким камнем преткновения для славянского народа. Выпить наши люди любят и по праздникам, и из-за горя. Расчет за работу часто до сих пор осуществляется через естественный

Клиника лечение алкоголизма
Как известно, вечных двигателей не бывает, но все моторы разные – модели силовых агрегатов современных автомобилей обладают различным сроком службы, и к тому же у них есть свои характерные неисправности.1

Детский салон Масик
“Найти хорошего стилиста намного труднее, чем успешно выйти замуж”, — утверждают француженки. Итак, вы впервые пришли в салон, сели в кресло, и мастер предлагает вам помыть голову, даже не притрагиваясь

Кодирование от алкоголизма отзывы
На протяжении всей своей жизни люди подвергаются разного рода искушениям и, поддаваясь им рискуют впасть в тяжелую зависимость. Например, чрезмерное потребление спиртных напитков, может привести к алкоголизму,

Суши
Приготовление новых блюд всегда доставляет небольшие трудности, ведь возникает множество вопросов в связи с новым рецептом. Потребление таких блюд также требует не только любознательности, но и определенного

Кухни на заказ Москва
Определить, что родная кухня созрела для замены, очень просто. Если бросается в глаза так называемая «сборная солянка», - мебель из разных комплектов, да еще и потрепанная жизнью, если на лицо облупившиеся

Небидо
Эндогенный тестостерон является самым важным андрогеном в мужском организме и синтезируется, главным образом, в яичках и, в меньшей степени, в коре надпочечников. Тестостерон отвечает за формирование

Цена в официальном интернет-магазине
Если хотите повысить свой профессиональный уровень, вам необходимо браться за сложные заказы. Однако сначала проанализируйте, стоит ли затраченное время заработанных денег: чем дольше вы будете вникать

Королевский бал у Вас дома

GIF në vinyl: si ta bësh më shumë duke dëgjuar vinilën me ndihmën e fenakisciscopes

Phenakiistiskop në shtëpi, ose si të krijoni animacione të pazakonta dhe të bukura në regjistrat vinyl përmes një iluzioni optik.

Në 1832, shkencëtari belg Joseph Plateau shpiku një pajisje që përdorte imazhe lëvizëse për të krijuar animacione të ndërlikuara. Belgjika e quajti pajisjen e krijuar si phenakisciscope. Në të njëjtën kohë, profesori i geometrisë së Vienës, Simon von Shtampfer, shpiku një mekanizëm të ngjashëm, të quajtur stroboskop.

Fenakiisciscopus punon me këmbëngulje - inercinë e vizionit njerëzor. Kur përpara një personi me shpejtësi të lartë vazhdimisht ka ndonjë objekt, sytë tanë nuk kanë kohë për t'u përqëndruar në secilën prej objekteve, gjë që çon në efektin e lëvizjes.

Platoni vetë shpjegoi parimin e veprimit si vijon:

[jaw_quote author = "Joseph Plateau, 1833"] Makina përbëhet nga një disk kartoni me vrima të prera në të. Shifrat janë tërhequr në njërën anë të diskut. Kur disk është rrotulluar rreth një aksi përpara pasqyrës, shifrat e shikuara në pasqyrë përmes vrimave të diskut nuk duken të rrotullohen me diskun, por, përkundrazi, duken plotësisht të pavarura dhe bëjnë lëvizje të qenësishme ndaj tyre. [/ Jaw_quote] [jaw_clear]

Dizajner amerikan Drew Thets shkroi për udhëzimet e ditarit MAKE duke shpjeguar se si të arrihet një efekt i ngjashëm në shtëpi. Do t'ju duhet një lojtar vinyl, një videokamera dhe një këmbëngulje pak.

Projektuesi ka përgatitur disa shabllona që punojnë me shpejtësi të ndryshme riprodhimi (shih fundin e artikullit). Për të vëzhguar efektin e animimit, mjafton të shtypni modelin, të bëni shkurtime përgjatë vijave të pikëzuara në qendër, vendosni modelin mbi pllakën dhe drejtojeni llambën ose dorezën në të. Tets vëren se efekti manifestohet më së miri kur përdorin burime të shumta të dritës që synojnë pjatën nga anët e ndryshme, meqë drita më e ndritshme, aq më qartë imazhi.

Duke u ndalur në një pikë të rekordeve të vinileve, sytë "mashtrojnë" trurin, që do të shkaktonin pamjen e fotografive në lëvizje. Për një efekt më të bukur, amerikanët këshillojnë të shikojnë në disk vinyl përmes kamerës së një smartphone ose ndonjë aparat tjetër që vepron me një normë frame prej 30FPS.

Phenakiistisk dhe aparat fotografik "budalla" shikimin për shkak të shpejtësisë kornizë: kamera "shkurton" imazhet e bashkimit në shtresa. Sapo shkalla e kornizës të rivendoset, krijohet efekti i ndryshimit të imazheve.

Për të krijuar modelin tuaj, do t'ju duhet një rrjet rrumbullakët të ndarë në 24 pjesë të barabarta, si dhe një gramafon me shpejtësi rrotullimi prej 78 revolucione në minutë. Imazhi i vendosur brenda rrjetit duhet të jetë vertikal.

Rrjetë e rrumbullakët për animacion të ardhshëm.

Mund të krijoni një model duke përdorur Adobe Illustrator ose softuer të ngjashëm. Aktivizoni Veglën e Rrjetit Rrethorik dhe vizatoni një rrjet 24 "× 4" në të cilin madhësia e një qelize të vetme është 1 "× 4". Çdo qelizë është një kuadër i veçantë i modelit të ardhshëm.

Një rrjet prej 24 "× 4" qelizash me një model të vendosur.

Tets përdor një vizatim me një kolonë tymi, duke vendosur vetëm pjesën e poshtme të imazhit në qelizën e parë dhe të gjithë vizatimin në qelizën e fundit. Projektuesi mbushi qelizat e ndërmjetme me funksionin Blend. Për ta bërë këtë, thjesht zgjidhni objektet e fillimit dhe të fundit dhe pastaj shkoni te objekti> Blend> Make menu. Mos harroni të shikoni menunë e Objekteve> Blend> Blend Options, në të cilën në seksionin e Hapësirës vendosni parametrin e Hapave të Specifikuara në 22, sipas numrit të mbetur të qelizave boshe.

Parimi i vendosjes së figurës në të gjitha qelizat e rrjetit.

Kur të gjitha qelizat janë të mbushura, shkoni te Objekti> Zgjero dhe ndani kornizat në objekte të ndara. Rregullo kompensimin dhe pozicionin e secilit kornizë sipas dëshirës tënde dhe më pas bëni sfondin e imazhit transparent. Drag të gjitha objektet në dritaren furçë - Illustrator do të krijojë një furçë të re.

Tani vizatoni një rreth me një diametër prej 6 "(15.2 cm) dhe përdorni furçën e krijuar rishtazi. Nëse dëshironi, mund të përdorni furçën disa herë për të marrë një ilustrim të pazakontë.

Nëse dëshironi, mund të përdorni furçën disa herë për të marrë një ilustrim të pazakontë

Rrjetë e mbështjellë me model.

Pas përfundimit të vizatimit, shtoni një rreth me një diametër prej 0.285 "(0.7 cm) në qendër të vizatimit - kjo do të krijojë një vrimë për të rregulluar vizatimin në majë të luajtësit. E vetmja gjë që mbetet tani është të printoni figurën dhe ta vendosni atë në gramafonin në krye të procesverbalit.

Rezultati përfundimtar.

[jaw_panel_box panel_title = "Modelet e fotove për Drew Thets phenakistiscope" message_style = "info"]

Template Bomba Smoke

Modeli i petals të vallëzimit

Tre modele rrethore [/ jaw_panel_box] [jaw_clear]