+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Karaktere STALKER në lojë dhe në jetë

Mendimet për një artikull të tillë u ngritën shumë kohë më parë. Çdo herë pas here në Internet, në faqet e stalkerëve të profileve, mund të gjenden supozime të gabuara për të cilat njerëzit e jetës reale u bënë prototipet e personazheve në serinë e lojës STALKER Disa pranojnë Sergei Grigorovich, drejtori i përgjithshëm i GSC Game World, për Strelka, të tjerë seriozisht thonë se nga krijuesi i A-Life, Dmitry Yasenev, Profesor Kalancha u bë (nga Stalker-Wiki rus marrë, nga rruga!). Të tjerët besojnë se tregtari Beard në Skadovsk është askush tjetër përveç shkrimtarit të shkencave romake Roman Glushkov. Natyrisht, një vëllim i tillë i informacionit të rremë që qarkullon në hapësirën e internetit gjithnjë e më shtyn të marrim vërtet të vërtetën. Dhe kjo, siç e dini - diku afër. Është e nevojshme vetëm të marrësh një lopatë të përmasave të nevojshme dhe të gërmosh në drejtimin e duhur.

Kjo është ajo që kam vendosur të bëj nga afër. Është koha. Para teje, lexues të dashur, një material unik i këtij lloji, i cili nuk ka analoge sot në komunitetin "stalker". Ky publikim ka për qëllim të vendosë të gjitha pikat në "i" në historinë e karaktereve unike të epikut post-apokaliptik nga GSC.

Dhe ne do të fillojmë në rregull. Po, dëshiroj t'ju paralajmëroj paraprakisht: nëse ju duket se disa fakte duken shumë të dukshme dhe të njohura gjerësisht, nuk duhet të fajësoni autorin e këtyre rreshtave për t'u përpjekur të "përleshni". Edhe gjëra të tilla mund të jenë jashtë duke bërë një kërcell mjaft të gjerë të tifozëve stalker. Pra, rishikoni një "Faleminderit, kapak!" mund të mbajë me ju.

Pas një shpjegimi të shkurtër, ne kthehemi në temën tonë të bisedës. Dua të filloj, natyrisht, me qendrën e personalitetit të të gjithë serisë STALKER. Fjala, siç mund të mendosh, për Strelka aka Mecheno. Vetëm njeriu i verbër nuk e vuri re se modeli i lojërave të protagonistit në "The Shadow of Chernobyl" dhe pamja e tij në rrotullat e komplotit të animuar janë rrënjësisht të ndryshme nga njëri-tjetri. Përgjigjja është e thjeshtë. Mbi CG-video për lojë ka punuar Wax plastike australiane studio. Gjatë punës në ruletë, ata kishin nevojë për një person që do të shërbente si një prototip për Shigjetën - me sa duket, modeli i karakterit në lojë nuk i plotësonte kërkesat e nevojshme. Nuk kishte nevojë të largohej - djemtë nga Plastika Wax ftonin bashkatdhetarin e tyre, aktorin Vincent Stone, në vendin e tyre. Më pas, ishte me fytyrën e tij që Shooteri filloi të lëkundte në sekuencat video të subjektit dhe ishte ky imazh i ngulitur për karakterin: ne e shohim atë në finalen e "Clear Sky", si dhe në "Call of Pripyat", ku më në fund u ngulit në modelin e lojës së heroit. Vincent Stone (emri i vërtetë Vincent McManus) luajti kryesisht në filma australian me buxhet të ulët. Por ai mund të shihet, për shembull, në një gur i çmuar në Superman Returns të Brian Singer. Ai është gjithashtu drejtor kreativ i kompanisë së filmit Short Black Films dhe kompozitorit për grupin e tij STONE.

Ai është gjithashtu drejtor kreativ i kompanisë së filmit Short Black Films dhe kompozitorit për grupin e tij STONE

Në depot e ushtrisë, ku bazohet grupi "Liri", mund të gjesh një tregtar me emrin Skryag. Pak njerëz e dinë, por ai ka një prototip të vërtetë. Ky është krijuesi i faqes së famshme të armëve World.Guns.ru Maxim Popenker. Duket se zhvilluesit e përdorur informacionin nga burimi, dhe kështu vendosi të shënojë autorin e saj.
Në depot e ushtrisë, ku bazohet grupi Liri, mund të gjesh një tregtar me emrin Skryag
Në përgjithësi, nuk ka më shumë karaktere në "Shadow of Chernobyl" me fizionomitë e njerëzve të vërtetë. Të gjithë aktorët e tjerë janë imazhe kolektive: Sidorovich, Barman, Doctor, and Ghost dhe të tjerë. Ata nuk kanë prototipa. Megjithatë, në prani të disa personazheve me një paraqitje individuale, popullata e klonuar në zonë nuk mund të shmanget - doli se kishte shumë NPC të ngjashme të bëra me një kopje të karbonit, gjë që pamundësoi përshtypjen disi. Në zhvillimin e projektit të ardhshëm, GSC u përpoq ta merrte këtë parasysh dhe një hap i hutuar, i vogël, por ende një hap përpara në këtë fushë u bë në Clear Sky.

Siç të gjithë e dinë, realizmi i fotografisë në STALKER është arritur nëpërmjet përdorimit të foto-textures. Artistët GSC Game World vendosën të aplikojnë fotorealizmin dhe në lidhje me personazhet. Ilya Tolmachyov, i cili më parë ka punuar në Drejtorinë e Arteve, në një intervistë për faqen tonë, shpjegoi se si fytyra e një personi u transferua në lojë:
"Për të riprodhuar fytyrën e një personi në lojë, ne kemi nevojë për shtatë foto nga shtatë kënde të ndryshme, ne duhet të xhironi me ndriçimin më të mirë me hije minimale dhe me zmadhimin maksimal të mundshëm, në mënyrë që të zvogëlohet shtrembërimi i perspektivës. xhiruar nga një distancë e gjatë.Nga fotot e kemi ndërtuar një model të ulët polifonik të fytyrës me një topologji të veçantë rrjetë për të punuar në programin 3D-skulpturimi dhe të bëjmë një model të detajuar të fytyrës bazuar në këtë Me gjeometrinë që rezulton, heqim hartën normale dhe ndërtojmë përsëri rrjetin e ulët polifonik, por me një topologji krejtësisht të ndryshme - të përshtatshme për motorin e lojës. Pas kësaj, ne i projektojmë ato fotot mbi modelin që rezulton, nxjerrim vargjet në kryqëzimin e parashikimeve dhe marrim një cilësi fotorealiste.

Le të shohim se çfarë karakteresh të veçanta mund të takoheni në "Qiellin e Qartë".

Në prequel të lojës origjinale, ne të luajë si scar Scar pedagog, detyra e të cilit është për të ndaluar një rritje të shigjetave në qendër të zonës, në mënyrë për të parandaluar një kataklizëm të paparë. Kur krijoi konceptin e protagonistit, Alexander Kaidanovsky, i njohur për rolin e tij kryesor në filmin Andrei Tarkovsky "Stalker", u mor si bazë. Një haraç e tillë mund të thuhet.


Personi i parë që do të shihet mrekullisht të shpëtuar nga Scar pas një zgjimi - udhëheqësi i grupit Clear Sky, Lebedev. Zhvilluesit u përpoqën të marrin rolin e rojes së zyrës së GSC, dhe nuk humbën - doli interesante dhe plot ngjyra. Nga rruga, roja as që e dinte se çfarë do të bënte heroi i lojës me të - ai naivisht e konsideronte procesin e fotografisë si nevojë për të krijuar fotografi për dokumente.
. Personi i parë që do të shihet mrekullisht të shpëtuar nga Scar pas një zgjimi - udhëheqësi i grupit Clear Sky, Lebedev
Profesor Kalancha në një takim me Scarin do të flasë për gjithçka që ndodhi me mercenarin gjatë mbitërheqjes. Ky karakter korrespondon me imazhin dhe ngjashmërinë e tij me programuesin e fizikës të të gjithë serisë STALKER Konstantin Slipchenko.

Bari në vendin e vendosjes së "Qiellit të Qartë" bën të ftohtin. Si një prototip për të tërhequr animator Yevgeny Yablonya. Vlen të përmendet se Chill nuk është karakteri i vetëm me paraqitjen e Eugene-së: Vano në Call of Pripyat është edhe ai, por me karakteristika të ndryshuara të fytyrës. Për momentin, Apple është animatori kryesor në Vostok Games.

Nuk është në bazë të grupimit dhe një teknik i cili "është mbi të gjitha kasetë blu." Emri i tij është Novikov, dhe prototipi i tij mban të njëjtin emër të fundit. Ata janë Alexander Novikov, Zëvendës Drejtor Teknik për Sigurinë Bërthamore të Termocentralit të Çernobilit dhe një mik i gjatë i zhvilluesve të Stalker. Udhëtimi nëpër shtrirjen e stacionit Yanov në "Call of Pripyat", do ta gjejmë përsëri, këtë herë në bunkerin e shkencëtarëve që janë të angazhuar në hulumtimin e Zonës. Nga rruga, Novikov ishte planifikuar të futet në Shadow të Çernobilit, por ai ishte larguar pa mëshirë nga loja nga Dean Sharp, prodhuesi i THQ.

Ne nuk jemi me fat të shohim karaktere të tjera unike në "Qiellin e Qartë", gjithçka është e kufizuar vetëm për personazhet e lartpërmendura. Megjithatë, pas këtij eksperimenti, zhvilluesit ishin të bindur për nevojën urgjente për të zbatuar një numër të mjaftueshëm NPC individësh që nuk janë bërë si kopje të karbonit. Kjo është bërë në shtojcën e dytë të STALKER - "Call of Pripyat".

Protagonist i ri në projektin e ardhshëm ishte kryeqyteti i Shërbimit të Sigurisë të Ukrainës Alexander Degtyarev, dikur një stalker i kalitur, dhe në kohën e veprimit të lojës ai ishte një oficer i inteligjencës dërguar në zonë për të hetuar arsyet për dështimin e Operacionit Fairway organizuar menjëherë pas largimit nga Brainer Gunner. Jashtë, Degtyarev është identik me Alexander Poshtaruk (një vit më parë ai na tregoi për pjesëmarrjen e tij në një xhirim foto për Call of Pripyat).


Pas mbërritjes në anijet e ngarkesave Skadovsk, përgjithmonë të ngrira në ujërat e prapambetura të Zatonit, i madhi fillon të njihet me banorët e "akullthyesit të moçalit". Baristi lokal quhet Beard, kërkimi i parë në lojën që marrim prej tij. Një nga organizatorët e stilit të lojës airsoft-rol STALKER RealPlayer, mjeshtër i përbindëshit, një tifoz i madh i "Stalker", paraqiti karakterin e tij për këtë karakter, si dhe hegumen Valerian Golovchenko, i njohur edhe nën pseudonimin oVal. Nga rruga, babai i Valerianit nuk është i vetmi lojtar i airsoft që është nderuar që të jetë i pavdekshëm si hero STALKER, por patjetër do ta tregojmë këtë më vonë.
Pas mbërritjes në anijet e ngarkesave Skadovsk, përgjithmonë të ngrira në ujërat e prapambetura të Zatonit, i madhi fillon të njihet me banorët e akullthyesit të moçalit
Shikoni përreth dhe shikoni se kush tjetër mund të gjendet në "Skadovsk", përveç stalkers dhe gangsterëve të zakonshëm.

Në anën e kundërt të qëndrimit të mjekrës, Sulltani, kreu i gangsterëve, i cili kishte krijuar një neutralitet të brishtë me stalkers në një enë të ndryshkur, u vendos lirshëm. Prototipi për kryetarin autoritar ishte Konstantin Kryuchkov, një lojtar i airsoft dhe një anëtar i rregullt i STALKER RealPlayer.


Urdhri në kampin e stalkerit është ndjekur me vigjilencë nga miku i mjekrës - Capercaillie, një ish hetues. Më vonë, së bashku me të, i madhi do të hetojë arsyet për zhdukjen e stalkers në Zaton dhe në të njëjtën kohë të eliminojë të gjithë shpellat e gjakut ... Personi i cili u bë prototipi vizual për Capercaillie është modeluesi Alexander Zachatypy 3D, Alexander Kachanyuk.
Urdhri në kampin e stalkerit është ndjekur me vigjilencë nga miku i mjekrës - Capercaillie, një ish hetues
Një nga stalkers do të kërkojë Degtyarev për ndihmë në gjetjen e një tradhtari me pseudonimin Soroka. Dhe në të ardhmen Gonta - kështu që emri i tij është - do të ofrojë për të gjuajtur chimera. Në jetën reale, "Gont" quhet Cyril Koval, ai ka punuar në Clear Sky si një tester, pastaj si një projektuesi i lojës për Call of Pripyat. Ai është aktualisht një projektuesi në lojëra 4A.

Ndoshta karakteri më i gjallë në "Skadovsk" është një teknik i talentuar Cardan. Për fat të keq, ai është një tifoz i madh i bashkëngjitur në një shishe, kështu që deri në një moment të caktuar, i madhi e gjen atë në gjendje dehjeje. Megjithatë, ndryshe nga mishërimi i tij, Konstantin Stupivtsev nuk është as alkoolik. Ndërfaqja e ndërfaqes Call of Pripyat, si dhe arti i njohur i kuti për mbulimin, i përkasin autorësisë së tij. Tani Konstantin punon si artist në kompaninë Vostok Games.
Ndoshta karakteri më i gjallë në Skadovsk është një teknik i talentuar Cardan

Autori: Vyacheslav Murygin

Ilustrimi në parapamje: Iskandar Mirzoganiev

Pjesa tjetër gjendet në internet

Rimorkio e rrallë e vitit 2005, duke treguar disa aspekte të lojës (UA, fizika, ndriçimi, ndërveprimi me transportin, etj)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage& ..

Kjo është e gjitha. Mbajeni bishtin me një armë dhe mbani mend

Krijimi i përket shokut Pilate dhe është arti popullor i vetë PG-së.

Çfarë falënderimi i veçantë atij.

Com/watch?