+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Како да се создаде змеј работ во minecraft.

 1. Портал во Ендер
 2. Змеј на нишан
 3. Како функционира
 4. Како да се создаде змеј во Minecraft без модови
 5. Како да се создаде змеј во Minecraft користејќи mod
 6. Подготвувајќи се за битка со змејот
 7. Фаза на раст на змејот на јајцата

Ако оваа статија "Како да растете змеј во Minecraft без модови" ви помогна или едноставно ви се допадна, споделете ја социјални мрежи . Не шпекулира на repost и ќе бидеш среќен)

Дали си видел змевот? Дали се бореше со него? Ако е така, тогаш знаете колку е тешко да се дојде до него, и колку е тешко да се справи со него! По смртта на змевот, има портал што води до обичниот свет, и јајце. Всушност, змејското јајце е само декорација, и без употреба на командни блокови, змеј не може да се добие од него. Но, сè уште е можно! Нема модификации!

Па, ајде да се скршиме. Прво ги дефинираме потребните услови:

 1. Кога играте во една игра, морате да ја овозможите функцијата Allow Cheats и мора да играте во режим на креативност;
 2. Кога играте на серверот, мора да сте администратор на серверот;
 3. За да го користите овој метод на серверот, во датотеката server.properties, сменете ја вредноста на параметрот enable-command-block-from false to true.

/ даде [знак прекар] command_block [број на блокови]

Нивното значење е дека тие изведуваат одредена команда кога црвениот камен го дава сигналот. Веројатно знаете дека постои тим кој може да подигне било која толпа за вас, вклучувајќи го и Dragon Zge. Тоа е како да го искористите тоа. Овде треба да опишете одредени услови под кои ќе се појави змејскиот раб, и тука можете да сонувате.

Сакате да прераснете змеј, па затоа треба да започнете со јајцата "шрафирање". Каде јајцето расте добро? Во топлина! На пример, таквата конструкција е погодна.

На дното има 3 блока од лава, Африт плови во нив, четвртиот блок подолу е пекол на камен. Треба да се запали. Огнот треба да биде опкружен со 4 блока. Ставете полу-блокови од калдрма на нив. Ставете котел во нив и наполнете го со вода. Внимание! За командите подолу, потребен е само таков дизајн! И не заборавајте Ифрит. Значи, дизајнот е подготвен. Но, за сè да работи, неопходно е да се користат овие услови.

Затоа, ние градиме таква структура од командните блокови.


Затоа, ние градиме таква структура од командните блокови

Во блоковите 1 и 2, треба да внесете команди во зависност од насоката на која е насочен дизајнот. Командите се внесуваат во полето "Команда за конзола".


Командите се внесуваат во полето Команда за конзола

Ако, како во случајот со примерот, структурата изгледа кон север (одредена од компас или со помош на F3)

Ако, како во случајот со примерот, структурата изгледа кон север (одредена од компас или со помош на F3)

Потоа во блок 1 внесете:

/ setblock ~ ~ ~ -1 minecraft: redstone_block

И блок 2 внесете:

/ setblock ~ ~ ~ 1 минкрафт: камен

Помеѓу блоковите, ставете ја рачката и вклучете ја. Треба да се појави блок од црвен камен, кој ќе се појави повторно кога ќе се уништи. Ако сè е така. Продолжуваме.

Во блок 3 внесете:

/ изврши @e ~ ~ ~ детектирај ~ ~ 6 ~ dragon_egg 0 / изврши @ e ~ ~ ~ детектирај ~ ~ ~ лава 0 / изврши @ e ~ ~ детектирај ~ ~ 4 пожар -1 / изврши @ e ~ ~ ~ ~ ~ ~ 5 ~ minecraft: котел 3 / изврши @e ~ ~ ~ детектирај ~ 1 ~ 5 ~ minecraft: stone_slab 3 / изврши @e ~ ~ ~ детектирај ~ -1 ~ 5 ~ minecraft: stone_slab 3 / детектирај ~ ~ 5 ~ 1 minecraft: stone_slab 3 / изврши @e ~ ~ ~ детектира ~ ~ 5 ~ -1 минкрафт: камен_slab 3 времето јасно 99999

Накратко, овој тим проверува присуство на јајце над Блез, без разлика дали плива во лава, дали огнот гори на пеколен камен и воопшто, дали конструкцијата е како што е опишано погоре. Ако е така, тогаш компараторот испраќа сигнал понатаму.

Во блок 4 напишете:

/ извршување на @ e ~ ~ ~ повика Примерен ~ 6 ~

Во блокот 5 внесете:

/ изврши @e ~ ~ ~ setblock ~ ~ 5 ~ minecraft: котел 0

Во блокот 6 внесете:

/ изврши @ e ~ ~ ~ повика EnderDragon ~ ~ 4 ~

Шестата единица е најважна, тоа е оној кој го создава змејот од јајцето.

Тоа е тоа, можете да проверите!

Во популарната игра Minecraft, светот се појави со името "The End". Понекогаш овој свет се вика Ендер. По објавувањето на играта беше пуштен на слобода, главниот шеф на целиот свет на игри, змевот, се појави во него. Се поставува прашањето, што е крај и како да се подигне змеј? Главната непознатост на светот е дека еднаш во него, излезот не е толку лесно да се најде.

Портал во Ендер

Откако ликот ќе го помине порталот, тој ќе биде на опсидијалната платформа. Платформата е над бездната. Со цел да се дојде до островот мора да имате голема количина градежни материјали. Исто така потребно е битката со змејот да се подготви однапред. Ви треба голема количина на храна, стрели, како и одличен оклоп и дијамантски меч. Најдобро од сè, секоја ставка ќе биде маѓепсана. Чудно е доволно, но да се најде начин за излез ќе мора да го убие змејот. Истиот оклоп ќе биде потребен за растење на змеј во Minecraft.

На островот има обсидиски столбови со различни висини. Секој столб го држи изворот на животот на змејот. По змеј лета над еден од овие столбови, витална енергија се враќа на тоа. Затоа, пред да влезе во битката со змевот, неопходно е да се уништат сите столбови. По уништувањето на функцијата се случува експлозија, па затоа е подобро да се удари од далечина со лак. Најдобро е ако за време на експлозијата змејот ќе биде близу.

Змеј на нишан

Откако ќе се уништи секој животен столб, може да почнете да го напаѓате змејот. Движењата на змејот се прилично хаотични. Понекогаш лета над играчот. Скривањето од змевот не вреди, бидејќи за него нема бариери. Кога змејот лета над вас, треба да го нападне со меч или лак. Не заборавајте на Endermen. Тие не ми се допаѓаат ако ги закачите. Кога животот на змевот ќе заврши, тој умира. Гледањето на шефот умира е забавно. Играчот кој го уби змевот ќе добие многу искуство.

По смртта на змејот на местото на неговата смрт, порталот се појавува дома. Во центарот на порталот е змејско јајце. Како да се подигне змеј, не може без неа. Ова јајце е потребно за да се повика рака змеј. За да го повикате, мора да притиснете RMB на јајцето. Јајцето може да расте, но за ова ви е потребен мод Dragon Mod.

Како функционира

Јајцето не работи во minecraft. Како да растете змеј може да се разбере само со инсталирање на mod Dragon Mod. За одгледување јајца ви треба топло место кое треба да го најдете. Откако ќе се најде такво место, треба да кликнете на јајцето на јени. Тој треба светлина енергија и топлина, во спротивно е невозможно да се зголеми змеј јајце. По појавата на змевот, мора да се натовари сурова риба. Миленичето ќе те следи и ќе те заштити. Можете да им дадете команди на змејот со помош на коска. За да го користите змејот како монтирање, вози го. За да се отстранат раните на змејот, неопходно е да се хранат со сурова риба или друго месо. Со цел контролата да биде најдобра, ставете го седлото врз змејот.

Домашно милениче може да се контролира со помош на тастатурата: Движете напред - W, движете се наназад - S, движете се лево - A, движете се десно - D. Можете да летате со помош на лентата за празно место, слези надолу користејќи го копчето Shift.

Змевот е одличен бранител кој ќе го заштити сопственикот од чудовишта, но понекогаш страда од такви чудовишта и се повредува. За да го обновите, треба да го нахраните. Ако змевот се меша, може да се седи, како уште едно домашно милениче (на пример, волк или мачка), давајќи му коска. Со инсталирање на саканиот мод и испитување како да се зголеми змеј во minecraft, можете да продолжите да играте со уште поголем интерес.

Здравје - 200

Расположението е непријателско

Дроп-искуство, змеј јајце, го активира порталот во обичниот свет

Кога ќе го пронајдете надградливиот портал, активирајте го и преминете во светот на Еџ, ќе се најдете на платформата на obsidian. И тука, бидете внимателни - веднаш штом ќе поминат во светот, мерниот шеф се појавува - го надминува змејот. И тој веднаш ќе се обиде да те нападне.

Оваа толпа е најголема во целата историја на minecraft, и неговата брзина е 10 пати твоја. Тој веднаш ќе се обиде да те исфрли од платформата. Ender змеј во minecraft е многу опасен, не само што силата на неговиот напад е 10 единици, тој исто така се обидува да ве фрли цело време надвор од границите на летечките Острови на Еџ, исто така, може да ве фрли многу високо, и од оваа висина никој не може да преживее нема да може.

Тоа е важно! На приврзаниците, скитниците на регионот, чии напади, исто така, треба да се плашите, исто така, ќе му помогнат на змејот!

Покрај тоа, посебните карактеристики на змејскиот ендер во minecraft вклучуваат функција на враќање на здравјето од кристалите, кои се наоѓаат на врвот на обсидиските кули.

Бидејќи не постои излез од светот на крајбрежните во обичниот, задоцнетиот змеј е исто така еден вид клучен меѓу световите, бидејќи по смртта се формира портал кој води кон обичниот свет.

Исто така, на врвот на овој портал е змејско јајце, и ако имате инсталиран соодветен мод - DragonMount, тогаш исто така ќе имате можност да растат мал змеј кој ќе расте и ќе стане силен бранител и вашиот личен галоп.

Пред да започнете да се борите со оваа толпа, треба да подготвите што е можно повеќе стрели и лак, а уште подобро - пар од поклони, од кои едната е маѓепсана до бесконечност. И, веднаш треба да направите важна работа - уништување на кристалите, кои се наоѓаат, како што веќе рековме, на врвовите на кулите. Качувањето таму и уништувањето на нив со меч или pickaxe не се препорачува, бидејќи кристалите веднаш експлодираат, и ако не умирате од ударот на ударот, тогаш ако ја извадите кулата со ударниот бран, сигурно ќе умрете.

Затоа, земете лак во рака и уништејте ги кристалите во далечината.

Невозможно е да се браниш со градење блокови околу тебе. Ender змеј во minecraft има способност да ги уништи овие блокови, само работ камења и obsidians не се уништени. Ендер змеј нанесува штета на водата, но змевот го уништува изворот, минувајќи минатото. Можете, патем, да го оштетите ако фрлате снежни топки.

Тоа е важно! Ender змеј во minecraft воопшто не се плаши од лава, а магијата на огнот нема да направи впечаток врз него.

Ender змејот ќе се појави кога првпат ќе се појави во покраината, меѓутоа, ако сте таму убиени, тогаш кога ќе се појавувате, веројатноста дека змејот сеуште ќе те чека е многу мала.

Во некои верзии на minecraft, можете да го повикате змејот Ender на светот, ако ги напишете следните зборови во командната линија - / повикајте EnderDragon и притиснете ENTER.

Еве еден таков шеф, Ender змеј во minecraft, кој сигурно ќе се сретне на вашиот начин, ако ризикувате да се качите на патување околу работ.

Има многу неверојатни суштества во Minecraft, но змевот е од особен интерес за играчите. Ова е прилично опасна толпа што може да нанесе штета на ликот, но сосема е можно да го направи сојузник. Подолу можете да научите како да создадете змеј во Minecraft.

Како да се создаде змеј во Minecraft без модови

Прво, треба да знаете дека змевот е суштество кое живее во земјата. Тој не може да се скроти, па затоа е многу лут. Сепак, дури и во оваа ситуација, можете да најдете начин за излез.

Прво, играчот мора да изгради портал во земјата (Ender) и да се бори против змејот. Потоа, како награда, ќе добие змејско јајце. Тој ќе треба да седне, и ќе имате свој змеј. Прво, јајцето ќе треба да се стави на топло место и со десен клик на неа. Почекајте малку додека не се појави змевот. Веднаш по раѓањето на домашно милениче го хранат риба. После тоа можете да си играте со него. Змевот ќе ве заштити од злобните мопови и ќе си игра со тебе.

Создаде свој змеј змеј во Minecraft е невозможно. Повеќе информации за јајцето на змејот може да се најдат во нашата статија.

Како да се создаде змеј во Minecraft користејќи mod

Можете да креирате змеј во Minecraft користејќи животни мотори. Можете да го преземете тука - minecraft-book.ru. Откако ќе го инсталирате во root директориумот на играта, можете да го стартувате Minecraft и да започнете да создавате змеј. Покрај тоа, овој мод ви овозможува да креирате и многу други видови животни - диносауруси, лилјаци , елени, гафови, крави.

За да креирате работ со змеј со овој мод, ќе ви требаат:

 • 8 Еџ песок блокови,
 • 1 седло (направено од 3 парчиња rawhide, 1 пајажина, 1 железен инготит).

Ако сакате да летате на вашиот нов милениче, ќе треба да притиснете на празно место. Важно е да знаете дека животните создадени со помош на моторите Animal Bikes мораат да се размножуваат и можат да бидат обоени во различни нијанси. Ако сакате вашиот змеј да издишува оган, тогаш за време на летот, земете запалка во раката и притиснете го десниот глушец.

Исто така во Minecraft, можете да креирате кинески змеј кој ќе пука на поздрав. За да го направите ќе ви требаат следниве компоненти:

 • 8 ракети;
 • 1 седло

За да го направите змејот да се поздрави, треба да земете барут и десен клик. Успешен занает!

Денес ќе зборуваме за онлајн игра на minecraft, и, поточно, ќе научиме како да растеме змејно јајце.

За да започнеме, се разбира, ќе ни треба змејско јајце, а за да го добиеме, треба да поминеме низ неколку тешки фази. Ќе можеме да добиеме јајце само ако го победиме самиот змеј, што да правиме не е толку лесно ако не се подготвите добро пред да го нападнете змејот. Од самиот почеток на верзијата 1.0.0, во неверојатна онлајн игра, minecraft беше создаден од една фасцинантна игра наречена "END" ("End"), која преведува од англиски јазик значи "крај". И можете да влезете во овој свет само преку мртвото тело на змеј, откако го убивте.

Подготвувајќи се за битка со змејот

Подгответе се за борба со најголемиот и гигантски шеф во играта. Убивајќи околу 30 Ендери (застрашувачки чудовишта со големи димензии, кои се појавуваат само ноќе). Да ги разбереме или доволно ги убивме Endermen, и покрај тоа што не треба да правиме ништо за да ги убиеме овие чудовишта, и само кога ќе се појави окото на Андер ќе престанеме да ги убиваме. Откако го добивме ова око, го пуштаме со притискање на десното копче на глувчето, и каде што ќе лета, ќе мора да одиме по неа. Ова око ќе ни помогне да најдеме огромно чудовиште. Не заборавајте дека пред да одите на змевот, треба да земеме значителна количина на резерви (храна), повеќе стрели, бидете сигурни дека ќе купите и опремите најдобар оклоп, како и да земете дијамантски меч. Се разбира, со тоа што го очаровале својот оклоп и оружје, шансите за победа би практично се зголемиле на 100%. Првото нешто во борбата со змевот, ние треба да ги уништиме сите негови извори на живот, од кои ја храни својата сила и енергија. Тие ќе бидат на столбови на различни висини. Откако ќе го порази ова чудовиште, ќе добиеме змејско јајце. На местото на неговиот труп ќе биде портал за враќање дома.

Фаза на раст на змејот на јајцата

И така, јајцето е со нас и ние сме дома. Најважниот фактор за одгледување на јајца е топло место.

Следно, ќе треба да ископаме дупка, големината на дупката треба да биде 3x3 (1 метар = 1 блок, отстранети со притискање на левото копче на глувчето). Откопавме дупка, ја наполнивме со вода, а во средината на дупката ставаме еден блок од земја, по што на неа поставуваме змејско јајце. За да го добиеме змејот од нашето јајце, ќе биде потребно време. За да го направите јајцето расте побрзо, можете да поставите лава во круг околу неа. Ќе забележите како јајцето постепено расте и се собира одредени големини змеј излегува од него. Кога ќе се роди нашиот змев, не заборавајте да го нахрани со сурова риба.

Видео како да расте змеј јајце во minecraft

Дали се бореше со него?
Каде јајцето расте добро?
Се поставува прашањето, што е крај и како да се подигне змеј?