+38 (093)  990-30-70

Новости

Королевский бал у Вас дома

Ние сакаме да го раскинеме договорот со Ростелеком, и тие бараат да купат опрема што беше обезбедена на рати веќе 5 години. Во текот на годината сфатија дека нивните услуги се премногу скапи и не го оправдуваат целиот износ. Договорот вели дека немаме право да ја вратиме опремата ако не поминала 1 година истекува во септември.

Здраво!
Ние сакаме да го раскинеме договорот со Ростелеком, и тие бараат да се купи опрема, која беше обезбедена на рати веќе 5 години. Во текот на годината сфатија дека нивните услуги се премногу скапи и не го оправдуваат целиот износ. Договорот вели дека немаме право да ја вратиме опремата ако не поминала 1 година истекува во септември. Во исто време, количината на опрема расте секоја година и нереално е да се плати. Ако купуваме опрема што не ни е потребна без нивните услуги, ние се уште не ја прифаќаме, таа му припаѓа на компанијата, тогаш што треба да платам?

Испрати барање до Ростелеком за раскинување на договорот и враќање на опремата Испрати барање до "Ростелеком" за раскинување на договорот и враќање на опремата. Напишете писмена изјава, побарајте печат на вашата копија на побарувањето со новиот број. Во случај на одбивање, инсистирајте да напишете откажување и да напишете изјава во која се наведува дека не сте ја прифатиле опремата. Во случај на проблеми, поправете го датумот и времето на повикот, целосното име на операторот. Потоа можете да одите на суд со барање за раскинување на договорот.

Со почит, адвокат Анатолиј Антонов.

Ако купуваме опрема што не ни е потребна без нивните услуги, ние се уште не ја прифаќаме, таа му припаѓа на компанијата, тогаш што треба да платам?