+38 (093)  990-30-70

Королевский бал у Вас дома

Єнотовидний собока, єнот-полоскун

Приосадкувате тварина, довжина тіла якого дорівнює 65-80 см;  має порівняно короткий, пухнастий хвіст, вуха маленькі, закруглені, хутро густий пишний, зверху буре, знизу світліший з жовтуватим відтінком Приосадкувате тварина, довжина тіла якого дорівнює 65-80 см; має порівняно короткий, пухнастий хвіст, вуха маленькі, закруглені, хутро густий пишний, зверху буре, знизу світліший з жовтуватим відтінком. Цей звір має «бакенбарди» - подовжені волосся з боків голови. Частина голови від очей до вух у нього світла, щоки темні. Відбитки лап округлі з поперечником близько 4,5-5 см, на них чітко видно сліди коротких тупих кігтів. Відбитки розташовуються в два ряди по ламаній лінії. Довжина кроку 15-30 см.Обітательніца Далекого Сходу, єнотовидний собака в даний час акліматизована в багатьох областях європейської частини країн СНД і Сибіру. Житла: заплавні луки з чагарниками, береги озер, переліски, світлі змішані ліси. Харчується різноманітною тваринною їжею, в тому числі птахами, яйцями і пташенятами. У заплавних угіддях завдає великої шкоди - знищує кладки водоплавних птахів. З настанням морозів впадає в дрімотний стан, забившись в стіг сіна, під купу хмизу, в бурелом, в свою, барсучью або лисячу нору. В відлиги пробуджується і бродить поблизу свого притулку і по проїжджих дорогах. Гон у лютому-березні; цуценята (зазвичай 6-8) з'являються через 2 мес.Енотовідную собаку добувають з лайкою, з норними і гончими собаками, троплением. Часто вдається підійти до звіра впритул, і тоді можна стріляти його зменшеними зарядами або брати з-під собаки живцем.

Єнот полоскун

Завезений з Північної Америки, акліматизований в західних, південних і східних Завезений з Північної Америки, акліматизований в західних, південних і східних   областях СНД областях СНД. Відрізняється від єнотовидного собаки меншою величиною (довжина 50-60 см), рухливими пальцями, темної брижами на спині і шістьма-сімома темними кільцями на хвості. Добре лазить по деревах, живе переважно в дуплах, взимку спить, їжа у нього найрізноманітніша. Спійману видобуток полоще у воді і лише після цього їсть.